Nieuws

Lees mee

Overleden zusje samen met broer op de foto

Door door redactie VROUW

GEEN - Alexandra’s dochter Laura overleed aan een hersentumor toen ze nog maar drie jaar oud was. Een hele heftige gebeurtenis. Inmiddels is het al veertien jaar geleden, maar vergeten doet Alexandra niet. Ze liet zelfs een foto maken waarop zoon Lars, nu twaalf jaar, samen met Laura staat.

Twee jonge kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd die samen lachend op de foto staan. Het lijkt een hele gewone foto op het eerste gezicht, maar er zit een heftig verhaal achter. Laura Voncken is namelijk overleden aan een hersentumor in 2001 toen ze nog maar drie jaar oud was. Toch staan de kinderen van Alexandra en Leon nu samen op de foto. Hoe dat gebeurde? Door een berichtje op Facebook.

Facebookbericht

"We speelden al jaren met de gedachte om van twee foto’s een exemplaar te laten maken, maar het kwam er nooit van. Toen ik eind vorig jaar via Facebook een berichtje plaatste over de kinderen kwam het balletje aan het rollen. Een bevriende fotografe bood ons toen aan beide foto's te spiegelen en de kleurcontrasten hetzelfde te maken". Zo gebeurde het dat er nu een mooie canvasfoto hangt bij Alexandra en man Leon thuis in Limburg. “Zo staan de kinderen toch voor één keer samen op één foto!”, vertelt Alexandra.

Bezoek Laura’s website op www.lauravoncken.nl

Lees meer over