Nieuws/Wat U Zegt

Te lichtzinnig over opvang vluchteling

Het medelijden dat wordt opgeroepen met het tonen van stationspleinen vol mensen en uitpuilende treinen is gevaarlijk schrijft M. de Hoog-Arendsen. "Mensen vinden het zielig en willen vluchtelingen in huis nemen." Wat volgens haar vele (financiële ) gevolgen heeft. Vindt u net als deze lezer dat er in plaats van de trieste beelden meer echte oplossingen aangedragen moeten worden?

M. de Hoog-Arendsen uit Ouderkerk a/d Amstel schrijft:

Door tv-programma's, kranten en sociale media worden wij overspoeld met beelden van vluchtelingen. Triest om te zien, maar het medelijden dat wordt opgeroepen met het tonen van een kinderlijkje, stationspleinen vol mensen en uitpuilende treinen is gevaarlijk.

Mensen vinden het zielig en willen vluchtelingen in huis nemen. Dat is ook mijn eerste reactie. Maar, voor hoe lang is dit dan? Je kunt mensen ook niet zo maar voor de kerst op straat zetten. Wat haal je in huis, wie verzekert de goede bedoelingen van een vluchteling die bij je woont? Hoeveel inspanning en kosten komen er verder bij kijken, mensen moeten naar instanties, artsen etc.

Om de lichtzinnigheid van mensen tegen te gaan zouden de media meer kritische informatie moeten verstrekken over de opvangmogelijkheden in de regio en de inzet die deze opvang kan verbeteren.

In plaats daarvan zien wij alleen de trieste beelden die doen denken aan de deportaties in de WO II en zit in elk praatprogramma wel iemand die alleen het leed van de mensen belicht en verder niets toe te voegen heeft aan echte oplossingen!

Vindt u net als deze lezer dat er in plaats van de trieste beelden meer echte oplossingen aangedragen moeten worden?

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op wuz.n