Nieuws/Binnenland
ExtraHet beste van De Telegraaf

Nieuwe coalitie: middeninkomens gaan er echt op vooruit

Btw van 6% naar 9%

Door Wouter de Winther

Boodschappen worden duurder door de hogere btw.

Boodschappen worden duurder door de hogere btw.

ANP

Den Haag - De nieuwe coalitie verhoogt het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent. De maatregel is onderdeel van het invoeren van een vlaktaks. Dit betekent ook dat de hypotheekrenteaftrek versneld wordt verlaagd, melden bronnen aan De Telegraaf.

Boodschappen worden duurder door de hogere btw.

Boodschappen worden duurder door de hogere btw.

ANP

De nieuwe coalitie verhoogt het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent. De maatregel is onderdeel van het invoeren van een vlaktaks. Dit betekent ook dat de hypotheekrenteaftrek versneld wordt verlaagd, melden bronnen aan De Telegraaf.

Lees meer over

Michel A. ter Braake
12 okt. 2017 18:44

Is om moe van te worden , Volgens Rutte gaan mensen echt niet voor 0,30 cent per tientje de grens over naar Duitsland. NEE Rutte ZO moet je niet rekenen. Maar ZO. De boodschappen in Duitsland waren al VEEL goedkoper dan in Nederland en worden Nu NOG goedkoper dan in Nederland. DAN heb je ineens een heel ander verhaal dan dat van JOU. !

Bert.w.59
10 okt. 2017 14:49

vlaktaks? prima, maar waarom wordt het altijd naar de hoogste percentage getild? dus van 6 naar 9, waarom niet afvlakken van 9 naar 6? dan heeft iedereen een veel beter en echt voordeel

tirreg
09 okt. 2017 13:27

Het zal altijd zo blijven de hardste werkers/sters ,nu de beneden modalen ,houden de laagste salarissen . Er wordt weer gemorreld aan de HRA de prominenten van de VVD CDA D66 die hun woningen volledig betaald hebben (de rijkeren ) komen in opstand , er wordt aan hun knip gemorreld . Net als in 2012 de inkomens afhankelijke premie werd tegengehouden door de rijkere oudere prominenten . IK ZEG NIVILEREN NU!!!!!!

Fran Titujimenez
07 okt. 2017 08:46

hopeloos ,sigaar uit eigen doos met eigenrisico,we gaan zo goed dat we 3000 000 0000 miljoen cadeaux geven aan bedrijven,rente aftrek gemorreld,btw dagelijkse boodschappen omhoog,waarvoor heren van het niuwe kabinet???voor uw superpensioenen,wij als aower s het nakijken,schrapen,soms eind vande maand zeer krapjes,maak t nog wat moeilijker voor deze groep,waaarom niet. hoop dat uw kabinet er zo snel mogelijk uitvalt heer rutte,heeft u misschien wat meer tijd om nuttige dingen te doen ,dan alleen maar te verzinnen meer geld van de nederlanders te roven. en o ja democratie betekent open staan voor andere ideeen ,inspraak ,vrijheid,helaas in uw woordenboek komt dit niet voor heeft u al eens met wilders om tafel gezeten voor enige eventuele raakvlakken??is met zijn zetels niet de kleinste tenslotte,maar ik begrijp u wel ,angst voor nieuwe dingen,bij het oude bekende spelletje blijven , op zeker spelen.voor uw kornuiten en voor u, democacratie zoek het eens op heer rutte,heeft toch wel een minuutje over met al die nutteloze formatie gesprekken ideen op te doen om meer van ons te roven.gaat u toch eens met uw selecte groepje op vakantie ,maar dan voorgoed ,wij hebben het toch goed geregeld voor u ,lijdt geen honger,kunt gewoon uw huis en zorgverzekering betalen en nog wat meer ook,wij kunnen het ons niet permiteren ,bedankt heer rutte en vriendjes,wens u een zeer kort politiek leven

hveck
06 okt. 2017 17:58

Wordt steeds interessanter om bij onze oosterburen de boodschappen te doen.