Nieuws/Binnenland

Wraakvader in beroep

De rechtbank in Den Bosch.

De rechtbank in Den Bosch.

ANP

DEN BOSCH - De 51-jarige vader uit Helmond die vorige maand het heft in eigen hand nam door de belager van zijn 14-jarige dochtertje op te zoeken en te mishandelen gaat in hoger beroep tegen het besluit dat hij in de gevangenis moet blijven. Zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers heeft dat aangekondigd nadat de rechter het voorarrest van de verdachte donderdag met twee maanden verlengde.

De rechtbank in Den Bosch.

De rechtbank in Den Bosch.

ANP

Mario H. was met oproepen op internet en in de regionale pers op zoek gegaan naar de voormalig tbs’er die zijn dochter online had lastiggevallen. En terwijl de man ook gezocht werd door de politie, wist de Helmonder hem als eerste te vinden in Eindhoven.

ZIE OOK: Vader mishandelt Facebookviespeuk

Hij alarmeerde de politie nog maar wachtte de komst van agenten niet af. Hij sloeg zijn opponent met een metalen sneeuwschep, zelfs toen hij al op de grond lag. De man werd met letsel aan zijn hoofd en armen opgenomen in het ziekenhuis.

’Poging moord’

De zwaarste beschuldiging tegen Mario H. is poging moord. Kuijpers is het daar niet mee eens en ook de rechter zegt dat daar onvoldoende bewijs voor is. „Deze vader kwam op voor zijn dochter en pleegde zeker geen criminele daad”, aldus de advocaat in een toelichting.

Lees meer over