Nieuws

#toetje

Recept: Crema Catalana

De culinaire fotopagina in VRIJ van dit weekend staat geheel in het teken van toetjes. Kun je ook geen genoeg krijgen van een lekker nagerecht? Probeer dit recept van Felix Wilbrink eens!

Benodigdheden

1 liter melk

1 vanillestokje, doorsnijden en zaadjes er uit

1 pijpje kaneel

schil van een kleine citroen, in reepjes

schil van een halve sinaasappel, in reepjes

8 eidooiers

120 gr witte basterdsuiker

40 gr maïzena

50 gr bruine basterdsuiker

Bereiding

Breng melk met vanillestokjes en zaad, kaneel, citroen- en sinaasappelschil aan de kook. Laat vijf minuten zacht koken, dan zeven. Klop eieren en suiker lekker romig, voeg maïzena en de witte suiker toe en meng goed. Blijven kloppen wanneer je er nu de warme melk bij giet. Alles terug in de pan, blijf roeren tot het romig en dik wordt, pas op, mag niet meer koken. Giet het mengsel in souffléschaaltjes en zet in de koelkast. Grill heet laten worden. Bruine suiker erover strooien, drie minuten onder de hete grill. Hebben de kinderen dit gemaakt, dan verdienen ze een zoen, heb jij het gemaakt, dan krijg je die vanzelf.