Nieuws/Wat U Zegt

’Zorgpersoneel staakt niet’

ANP

Leraren in het lager onderwijs hebben de kat de bel aangebonden met hun eis voor een extra investering van maar liefst 1,4 miljard euro, vindt Hans de Jong.

ANP

Dit vanwege in hun ogen te laag inkomen ten opzichte van hun collega’s (die ervoor hebben doorgeleerd!) in het hoger onderwijs. Maar ook vanwege een toegenomen werkdruk door grotere klassen en minder collega’s, alsook door rapportages te moeten schrijven over al hun leerlingen. Ook zouden ze graag wat meer aandacht willen besteden aan ‘probleemkinderen’.

Een perfecte spiegel naar de zorg: toegenomen werkdruk door de vergrijzing, minder collega’s door bezuinigingen, alle dagen rapportages moeten schrijven over alle patiënten.

Ook zorgpersoneel zou graag meer aandacht willen besteden aan de toegenomen ‘probleemgevallen’ doordat de medische wetenschap steeds verder gaat in het behandelen, met een steeds grotere toename aan verzorging als resultaat… Maar wordt hier gestaakt?

Hans de Jong, Nieuw-Vennep

Scully68
10 okt. 2017 12:12

Wat ik altijd zo heerlijk vind aan Nederland dat zij meteen alles vergelijken. Eigenlijk stelt een aantal hieronder ;“Omdat mensen in de zorg en op een vrachtwagen het ook slecht hebben mogen leerkrachten niet voor zichzelf opkomen.“ Wat een geL.... Heb je dingen te verbeteren, doe er dan wat aan, doe je of kun je dat niet dan is dat heel zuur maar zeik dan niet als anderen het wel doen. Voor de goede orde, wat mij betreft mogen mensen in de zorg of in ploegendiensten of op een vrachtwagen allemaal betere werkomstandigheden en salaris, maar dat mogen leerkrachten dus ook.

alphenaar69
09 okt. 2017 11:00

Weet u wie er ook niet staken.Vrachtwagenchauffeurs dag en nacht voor ons op de weg.Mensen in full continue ploegendiensten.365 dagen zoals haven jongens,luchthaven personeel,fabrieken.Bakkers altijd werken in de nacht.Stratenmakers,stukadoors,metselaars,en de boys in de bouwsector.Supermarkt personeel in de grote steden omdat we te druk zijn met de smartphone werken 7dagen 8 tot 21.00.Taxichauffeurs 24/7 bewakers horeca personeel in de uitgaansgelegenheden in de grote steden.Mensen vooral ouderen die ongewild in de bijstand zijn gekomen.En sorry als ik iemand vergeten ben.Behave overheids personeel en semi ambtenaren.Die hebben niet te klagen maar beginnen altijd als eerste.

Itsme
09 okt. 2017 10:45

De werkdruk is overal de laatste jaren gigantisch gestegen, de leraren zijn geen uitzondering, ofschoon ze zelf van mening zijn van wel. Door de grote media aandacht wordt deze gedachte nog meer aangewakkerd. Een objectievere berichtgeving zou daarom wel op zijn plaats zijn.

alphenaar69
09 okt. 2017 10:19

Weet u wie het ook slecht hebben en niet staken.De vrachtwagenchauffeurs dag en nacht voor ons op de weg.Metselaars,Stratenmakers,stukadoors,en alle jongens in de bouwsector.Luchthaven personeel 24/7.De boys in de Havens.De mensen in full continue ploegendiensten in Fabrieken.De bakkers die altijd s,nachts werken.Supermarkt personeel 7dagen in de week in de grote steden van 8 tot 21.00.Omdat we te veel bezig zijn met onze smartphone.Ouderen en mensen die ongewild bij het Uwv terecht zijn gekomen.De minima die er echt niks aan konden dat ze daar geëindigd zijn.Dus niet klagen maar dragen.

janny
09 okt. 2017 10:10

ben het eens mensen en de zorg willen niet staken ,om dat ze denken dat ze dat dat niet kan ,de leraren kunnen het ook ,en waarom zij niet .

Scully68
09 okt. 2017 09:24

Wat is er nu opeens mis met staken. Als het een recht is, dan mag het toch ? Wat mij vooral verbaast dat veel mensen zich vooral zorg maken over de opvang omdat ze zelf “zo hard“ moeten werken. Niemand maakt zich kennelijk zorgen over het feit dat de kinderen een dag geen onderwijs hebben of nog erger hoe het eigenlijk gesteld is met het onderwijs voor hun kind. Op dit moment zijn vooral de kinderen de dupe van de werkdruk en de huidige vorm van het onderwijs.