Nieuws/Binnenland

Buma waarschuwt PVV-aanhang

Door Parlementaire Redactie

Den Haag - CDA-voorman Buma waarschuwt de PVV-achterban. Als die echt iets anders wil dan premier Rutte, haalt een stem op Wilders niks uit, volgens de christendemocraat.

Het debat tussen de lijsttrekkers van de PVV en VVD noemt Buma „een schijnvertoning”. „Dit was het debat tussen een zittend premier en iemand die nooit premier wordt.”

Volgens Buma weet Wilders dat hij nooit premier zal worden omdat vrijwel niemand met hem samen wil werken. De christendemocraat doet dan ook een oproep aan de PVV-achterban. „Voor de mensen die echt verandering willen, is het CDA de optie. In mijn ogen kan de derde er met de winst vandoor gaan.”

Voor Buma is het slecht als er alsnog een korte tweestrijd ontstaat tussen VVD en PVV. De christendemocraat gelooft er echter niets van dat dat van de grond komt en denkt nog steeds dat hij premier kan worden. Hij laakt de houding van de partijen, die volgens hem te vaak zijn weggebleven bij debatten. „Als je de kiezer wil overtuigen, doe je daar alles voor. Niet alleen op het laatste moment.”

Lees meer over