Nieuws/Nieuws

ArkeFly toestel aan de grond door foutje

Passagiers van een ArkeFly toestel dat zondagnacht van Tenerife naar Amsterdam zou vliegen, hebben noodgedwongen een extra nacht op het Canarische Eiland moeten doorbrengen.

Het vliegtuig kampte vlak voor de start met vertraging waardoor het enige tijd stil moest blijven staan. Een stewardess besloot de voorste deur van de cabine te openen, om de passagiers wat frisse lucht te geven. Per ongeluk werd daarbij echter de glijbaan opgeblazen, die wordt gebruikt in noodgevallen.

WOESJ!

Inzittenden schrokken nogal toen dat gebeurde, vertelt een Australische passagier aan News.com.au: ,,Het vliegtuig zat vol Nederlanders, dus ik kon geen woord verstaan, maar hun reactie leek te zijn: 'Wat was dat in godsnaam?!' We hoorden een grote 'WOESJ!', keken naar buiten en zagen de glijbaan bovenop een vrachtwagen liggen."

ArkeFly laat weten dat enkele technici zijn ingevlogen om de glijbaan weer op te bergen. De inzittenden van het toestel zijn daarom overgebracht naar hotels, omdat hun vlucht nu pas in de loop van maandag zal vertrekken.

Was u één van de inzittenden van het toestel en heeft u foto's gemaakt? Dan zou de redactie graag met u in contact komen. Mail ons via dit adres.