Nieuws/Nieuws

Brievencompetitie

Brief 3: ’Voorlichting over drugsgevaar’

TLG

Wat een onzalig plan om wietteelt in bepaalde gevallen te legaliseren. Wiet is een (soft)drug, die verslavend werkt en leidt ongetwijfeld tot het gebruik van sterkere wiet, denkt Klaas Visser.

TLG

Het kan zelfs leiden tot gebruik van cocaïne en andere harddrugs. Het is volgens sommige deskundigen slecht voor de hersenen en kan ook nog psychische stoornissen tot gevolg hebben. En wat te denken van een gebruiker, die gaat deelnemen aan het verkeer, immers het werkt ook versuffend. Al met al is het onverstandig om het gebruik van drugs gemakkelijker te maken. Laat liever op scholen zien, hoe slecht drugsgebruik, roken en alcoholgebruik is en waar het allemaal toe kan leiden. Deskundigen en ex-gebruikers zouden geschikt kunnen zijn om die voorlichting op scholen te geven.

Klaas Visser, Voorburg

STEM

Brief 1: ’Naïef beleid van kabinet'

Brief 2: ’Doffe ellende door drugsbeleid’

brachbeak699
16 okt. 2017 10:44

Voorlichten zal niet zoveel helpen omdat jongeren alles uitproberen wat verboden en voorgelicht wordt hoe slecht het wel niet is.En jongeren onder de 21 geen wiet verkoop net als alcohol, en handhaven.

brachbeak699
16 okt. 2017 08:27

Voorlichting heeft geen zin jongeren doen niets liever dan dingen doen en of gebruiken van drugs (wiet) waar veel over gesproken en voorgelicht wordt.Verbieden en bestraffen ook voor het openlijk gebruiken handelen of in bezit hebben van wiet gewone cigaretten roken in opebare gelegenheden mag ook niet en dat wordt wel gehandhaaft dan kan het ook met het roken en verandelen in het opoenbaar van Wiet.Wiet in kombinatie van alcohol en pillen is net zo gevaarlijk als appen of oortjes in op de fiets of achter het stuur van een auto in het verkeer en dit wordt wel gehandhaafd en zwaar bestraft.Zou het verbieden van wiet niet gehandhaaft kunnen worden middels hoge boetes.

DaHa
14 okt. 2017 08:35

Het oude gezegde 'overdaad schaadt' geldt voor alle mensen en bij jongeren kan het veel schade opleveren. Dat betekent dat jongeren die geen maat kunnen houden niet in aanraking zouden moeten komen met drugs en alcohol. Jongeren die wel maat kunnen houden zouden wel vrij moeten kunnen experimenteren met drugs en alcohol. Vrijheid en veiligheid bijten ook hier elkaar.

De Ware Christen
13 okt. 2017 17:15

We zouden ook minder panisch kunnen gaan doen en drugs als iets volkomen normaal te gaan zien. Probleem gebruikers die blijf je toch wel houden

berexstone
13 okt. 2017 14:56

Voorlichting of repressie helpen ook niet veel. Kijk maar naar België. In steden als Luik of Charleroi zitten vrijwel alle jongeren aan de hard-drugs en weed, in steden als Antwerpen en Brussel wordt veel weed gebruikt. Dit ondanks voorlichting en strenge straffen voor druggebruik en -handel.

M. van Doorn
13 okt. 2017 14:12

Die politici zouden eens in de praktijk moeten gaan kijken hoe jongeren hun leven kunnen verwoesten door wiet. Ze hebben nergens meer in, spijbelen en velen raken aan de harddrugs. Het geeft mij het gevoel dat er politici zijn die legalisering meer voor zichzelf willen.