Nieuws/Binnenland

D66: coalitie met GroenLinks serieuze optie

Edith Schippers ontvangt Alexander Pechtold.

Edith Schippers ontvangt Alexander Pechtold.

ANP

DEN HAAG - D66-leider Alexander Pechtold noemt een kabinet met VVD, D66, CDA én GroenLinks een serieuze mogelijkheid. Hij zei dat dinsdag na zijn tweede gesprek met verkenner Edith Schippers, die onderzoekt welke regeringscoalities mogelijk zijn.

Edith Schippers ontvangt Alexander Pechtold.

Edith Schippers ontvangt Alexander Pechtold.

ANP

Pechtold denkt dat de inhoudelijke verschillen overbrugbaar zijn, hoewel dit volgens hem „niet makkelijk” zal zijn. Hij zei dat hij duurzaamheid als eerste thema had genoemd tijdens zijn onderonsje met Schippers.

Eerder op de dag waren GroenLinks-leider Jesse Klaver en Pechtold gezien terwijl zij samen een rondje liepen. Hun gesprek ging volgens Pechtold over de punten waar de partijen het over eens zijn. Pechtold zei maandag al dat hij graag met GroenLinks wil samenwerken.

’Eerst kabinet VVD, CDA, D66 en GroenLinks’

Meerdere politieke leiders stuurden er maandag bij Schippers op aan dat eerst moet worden gekeken naar een kabinet van VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Schippers spreekt dinsdag met de lijsttrekkers van deze vier partijen.

VVD-leider Mark Rutte was als eerste aan de beurt, gevolgd door Sybrand Buma van het CDA. Zij lieten zich niet uit over welke coalitie hun voorkeur zou hebben.

Lees meer over