Nieuws/Nieuws

Eerste bloemenautomatiek in Amsterdam

Nooit meer een excuus om ergens zonder bloemetje aan te komen, omdat de winkel ´net dicht´ was. Wie in de buurt van de Amsterdamse NDSM-werf woont of werkt kan vanaf vrijdag namelijk 24 uur per dag verse bloemen uit de muur halen.

De bloemenautomatiek en bijbehorende winkel is een concept van 24Flower, van oorsprong tulpenkweker.

Bloemetje trekken

Na verschillende succesvolle pop-up stores te hebben gehad in onder meer de Amsterdamse Berenstraat, Rozengracht en Haarlemmerstraat, besloten de eigenaren van 24Flower dat het tijd was om de NDSM-werf (tegenover de pont) in Amsterdam Noord te verrijken met een bloemenwinkel- en automatiek.

Drie gradaties van versheid De bloemen (tulpen, rozen, narcissenbollen, blauwe druiven, azalea’s en gemengde bloemstukken) - die uit eigen kas komen of rechtstreeks van andere kwekers - zijn voorzien van een versheid kleurcode sticker.

  • Groen “First Class Fresh” (€ 10) en betekent gegarandeer 10 dagen bloemenplezier.
  • Blauw “The Original Fresh” (€ 7) betekent nog 7 dagen van genieten.
  • Oranje betekent “Too Fresh Too Trash” (€ 4) en garandeert nog 4 dagen plezier van het boeket.

Het kleurcodesusteem moet ervoor zorgen dat 99.5% van de bloemen kunnen worden verkocht, terwijl er doorgaans door bloemisten veel bloemen worden weggegooid.

Wie een bloemetje uit de automaat trekt krijgt het boeket mee in een papieren draagverpakking. Zo kan het ruikertje mee aan fietsstuur en doet het tegelijkertijd dienst als cadeauverpakking.

Goed doel24Flower schenkt van elke verkochte bos bloemen uit de bloemenmuur 0,24 eurocent aan Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. Tijdens de openingsdag wordt de gehele opbrengst aan het fonds geschonken.