Nieuws/Binnenland

Moeder plaatst schokkende foto zoon op Facebook

Gruwelijke mishandeling op Texel

Vier laffe toeristen hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige Texelse tiener toegetakeld. De jongen werd dusdanig hard geslagen dat zijn mondhoeken inscheurden.

De jongen liep samen met een vriend in de Dorpsstraat in De Koog toen de twee werden aangevallen. De twee verklaarden tegenover de politie dat ze een groep getinte mannen op straat tegen kwamen. Een van de mannen uit de groep zou iets naar het duo hebben geroepen, waarop de Oudeschilder reageerde. Vervolgens werden de twee tieners zo hard geslagen dat ze met een extra veerboot moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder.

Hechtingen

Om aandacht voor de mishandeling van haar zoon te vragen, heeft de moeder van de jongen een foto van zijn toegetakelde gezicht op Facebook gezet. In zijn gezicht zitten meerdere hechtingen. Op de schokkende foto is te zien dat de mondhoeken van de jongen centimeters zijn uitgescheurd. Het bericht was dinsdagmiddag al meer dan 26.000 keer gedeeld. "Mijn zoon is in zijn mondhoeken naar beneden getrokken. Die zijn helemaal uitgescheurd. Hij kan niet eens eten. Ook is hij een aantal keren in zijn gezicht geschopt. We mogen nog blij zijn dat het zo is afgelopen", zegt de vrouw zegt tegenover Noord-Hollands Dagblad.

Bij de politie zijn inmiddels tips binnengekomen over de brute mishandeling. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk