Nieuws/Nieuws

Singles boeken na vijf dates al een stedentrip

Op reis met iemand die je amper kent? 80 procent van de Nederlandse singles draait er de hand niet voor om. Zij plannen al na vijf dates met alle gemak een stedentrip met hun potentiële liefde.

Dat blijkt uit een onderzoek van Relatieplanet onder ruim 4300 singles.

Driekwart van de ondervraagden gelooft door een citytrip sneller te weten te komen of het daadwerkelijk klikt. De meestgenoemde reden voor een stedentrip met een nieuwe liefde is dan ook  ‘elkaar beter leren kennen’, gevolgd door ‘een extra boost voor de romantiek’.

De stad van de liefde

Wat de bestemming voor hun eerste liefdestripje betreft zijn Nederlandse singles niet bijster origineel. 30 procent reist af naar Parijs voor een romantische weekend. Na de stad van de liefde, zijn Rome en Londen het meest populair.

Geld mag rollen

Om de prille verliefdheid niet te verpesten wil meer dan de helft van de singles van tevoren niet moeilijk wil doen over geld, blijkt verder uit het onderzoek. Voor de gemiddelde single man mag een stedentrip zo'n 500 euro per persoon kosten. Voor vrouwen liever ietsje minder, rond de 250 euro per persoon. Maar als de date leuker blijkt dan ingeschat, dan gooien veel singles alle principes overboord en laten ze het geld lekker rollen.

Bijna drie op de vijf trekt zich sowieso niets aan van een budget en geeft meer uit naarmate de sfeer beter wordt.

Goede sfeer

Om de sfeer goed te houden cijferen veel ondervraagden zich wel eens weg tijdens een stedentrip met hun nieuwe liefde. Zo zegt maar liefst 97% van de ondervraagde mannen met alle liefde mee te gaan shoppen om hun vrouwelijke reisgenoot te ‘pleasen’.

Ondanks de welwillendheid van beide kanten zijn ergenissen natuurlijk niet te vermijden tijdens een weekendje weg. Wie de ideale reisgenoot wil zijn moet op zijn tellen passen en niet te veel klagen of met zijn of haar telefoon bezig zijn, dat blijken namelijk de grootste ergenissen te zijn tijdens een stedentrip.

Ben jij wel eens op reis geweest met een nieuwe liefde? En, was het een succes? Deel het met Reiskrant via een reactie op dit artikel.