Nieuws/Binnenland

Klein zegt lidmaatschap 50PLUS op

Norbert Klein zegt zijn lidmaatschap van 50PLUS op, maar hij blijft in de Tweede Kamer zitten. Klein maakte dat donderdag bekend.

Het bestuur van ouderenpartij 50PLUS zegde eerder het vertrouwen op in Klein en kondigde aan dat het een procedure begint om hem te royeren als lid van de vereniging. Door nu zelf zijn lidmaatschap op te zeggen, hoopt hij die procedure overbodig te maken en zo te voorkomen dat 50PLUS verder wordt beschadigd, staat in de donderdag verstuurde verklaring. Klein geeft aan dat hij zijn besluit „niet lichtvaardig” heeft genomen, maar gezien alle verwikkelingen denkt hij dat „er met het huidige hoofdbestuur niet uit is te komen”. Eerder pleitte hij er nog voor om een commissie van wijzen de lucht te laten klaren.

Norbert Klein wilde als fractieleider van 50PLUS onlangs zijn partijgenote Martine Baay uit de fractie zetten. Het bestuur zegde vervolgens het vertrouwen in hem op en zei dat Baay de partij vertegenwoordigde. Sindsdien zitten Baay en Klein beiden in de Kamer en gebruiken ze allebei de naam 50PLUS. Het bestuur van 50PLUS kondigde aan dat het juristen hiernaar laat kijken. Klein ziet er geen probleem in. „Het presidium van de Tweede Kamer heeft de aanduiding 50PLUS/Klein bepaald en deze aanduiding staat geheel los van het lidmaatschap van 50PLUS”.