Nieuws/Wat U Zegt

Wilt u ook een zorgrobot?

Dolenthousiast zijn ze, de bewoners van verzorgings- en verpleeghuis Huize Elisabeth, nadat ze kennis hebben mogen maken met 'Zora' de zorgrobot. En dat terwijl de geluiden vooraf vooral kritisch waren.

"'k Zou best zo'n ding in mijn appartement willen hebben. Gezellig, wat afleiding", bekent de 80-jarige Dora Smetsers uit Vught. En ook haar medebewoners zien de nieuwe gast wel zitten.

De afkeuring van critici, die het inzetten van een robot bij ouderen onethisch en respectloos noemden, lijkt vrijwel te zijn verdwenen. Ook voor verlies van arbeidsplaatsen hoeft de zorginstelling niet bang te zijn, bezweert bestuursvoorzitter Tinie Kardol van Vughterstede, de stichting waar Huize Elisabeth onder valt. "Wij willen onze bewoners alleen maar extra prikkels geven met zo'n robot, en de zorgverleners ontlasten."

Lees de hele reportage over Zora online of in De Telegraaf van dinsdag.

Ziet u het zitten, een robot in de zorg? Denkt u dat de kwaliteit van leven van ouderen er beter van wordt? En zou u op uw oude dag zelf een 'Zora' in huis willen hebben? U kunt hieronder reageren.