Nieuws

Vrouwen pestkoppen op werk

Meer dan de helft van de vrouwen (52 procent) wordt of is gepest op haar werk. Opvallend is dat dit het meeste door andere vrouwen gebeurd.

Dit blijkt uit onderzoek van zo blijkt uit onderzoek van Price Waterhouse Coopers en de NGO Opportunity Now. Erg opvallend is dat vrouwen met name door hun vrouwelijke collega’s worden geplaagd.

Handicap

Het onderzoek is gedaan onder 25.000 mensen tussen de 28 en 40 jaar en ging over werk en geslacht.  Deze research duurde drie jaar. Het is daardoor een van de grootste onderzoek over dit onderwerp.

Meer dan de helft van alle dames wordt weleens gepest, zo werd er onder meer geconcludeerd. Onder de vrouwen met een handicap ligt dat percentage nog hoger: 71 procent.

Bedreiging

Eén op de vier vrouwen geeft aan dat ze te maken heeft met een leidinggevende die hen te veel opdrachten en constant kritiek geeft.

Ook 25 procent meldt dat de baas voortdurend over hun schouder meekijkt en hun machtpositie misbruikt. Eén op de acht heeft weleens te maken gehad met seksuele intimidatie op het werk.

Dat we vooral onze eigen geslacht pesten komt volgens de onderzoekers omdat vrouwen elkaar als een bedreiging zien.