Nieuws/Wat U Zegt

Veel te veel goede doelen

A. Datema uit Zuidhorn ontving in 2013 maar liefst 249 bedelbrieven voor goede doelen, en vraagt zich af waarom er niet veel minder fondsen zijn.

"Van één specifiek fonds ontving ik negentien (!) brieven en van een andere fonds vijftien. Loont het voor een directeur om een doelenfonds op te zetten? Naast correspondentie van het Leprafonds kreeg ik midden in het jaar ook brieven van een Leprastichting, weer met andere naam en van een andere directeur en een ander banknummer. Waarom zijn er drie of vier kankerfondsen met verschillende directeuren? Ik krijg het idee dat er veel te veel fondsen namen zijn.

Ik krijg ook het idee dat er veel te veel directeuren zijn. Hoeveel fondsen zijn er wel niet voor hongerige en zieke kinderen? (Ik tel er meer dan tien.) Wie kan mij vertellen wat de kosten zijn van een directeur? Ik vraag me af wat het kost om negentien brieven te versturen met elke keer een inhoud van drie stuivers. Waarschijnlijk is dit dit meer dan 25 euro, ongeveer evenveel als mijn gift.

Geldt bij de goede doelen niet het spreekwoord 'Samen staan we sterk'? Wie kan mij vertellen hoeveel directeuren er zijn bij de goede doelen? Vanaf 2014 stuur ik alles retour met Retour afzender. Van één fonds heb ik nu al twee brieven gehad."

En u? Wordt u ook bedolven onder de goededoelenbrieven? En wat vindt u daarvan? Is het nodig om op deze manier de broodnodige donateurs te werven? Doe hieronder mee aan de discussie.