• Home
  • Vakantie
  • Zorg & Gezin
  • Slim & Zuinig
  • Huis & Hypotheek
  • Werk & Inkomen
  • Sparen
  • Vermogen
  • Pensioen
  • Columnisten
  • Premium

Prinsjesdag: Cadeautjes voor werkenden

De inkomstenbelasting gaat iets omlaag en de arbeidskorting gaat iets omhoog. Minister Dijsselbloem van Financiën heeft op Prinsjesdag kabinetsmaatregelen voor de komende jaren gepresenteerd. Lees hieronder meer over de belastingmaatregelen die van invloed zijn op uw portemonnee.

 Lees verder
 

Vooral Randstad langzaam met WOZ-bezwaren

De gemeenten die grote achterstanden hebben met het behandelen van bezwaren tegen de WOZ-beschikking, liggen vooral in de Randstad. Dat blijkt uit cijfers die De Telegraaf bij de Waarderingskamer heeft opgevraagd.

 Lees verder
 

Langer kinderopvang bij werkloosheid

Ouders die werkloos raken, houden langer recht op kinderopvangtoeslag. De maatregel moet het makkelijker maken voor mensen met kinderen om snel weer aan de slag te komen. Dat blijkt uit gelekte details uit de kabinetsplannen van Prinsjesdag.

 Lees verder
 

Nog geen keuzes voor nieuw belastingstelsel

Het kabinet komt op Prinsjesdag met een notitie over een nieuw belastingstelsel. Maar volgens ingewijden worden in het stuk nog geen knopen doorgehakt. Het bevat alleen een inventarisatie van de mogelijkheden. Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën gaat die later uitwerken. Bronnen op het Binnenhof hebben dat gezegd.

 Lees verder
 

'Verruimde schenkingsvrijstelling behouden zou woningmarkt verstoren'

De verruimde schenkingsvrijstelling van 100.000 euro voor financiering van een woning wordt niet verlengd, benadrukt staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën. Volgens hem zou verlenging de herstellende woningmarkt kunnen verstoren.

 Lees verder
 

’Kabinet plukt ouderen kaal’

Het voornemen van het kabinet om in 2016 te snijden in fiscale voordelen voor senioren, heeft de woede gewekt van ouderenorganisaties en oppositiepartijen. Niet alleen gaat de ouderenkorting omlaag en wordt de ouderenkorting bij vermogen geschrapt, ook de verhoging van de inkomensafhankelijke zorgpremie voor niet-werkenden treft ouderen in hun beurs.

 Lees verder
 

'Belastingvoordeel voor zuinige lease-auto's verdwijnt'

Het mes gaat in het belastingvoordeel voor zuinige lease-auto's. De regeling waardoor voor lease-auto's die weinig CO2 uitstoten slechts 14 procent bijtelling hoeft te worden betaald, verdwijnt in 2016.

 Lees verder
 

Waarom de overheid ouderen meer wil belasten

Meer belasting, meer zorgpremie: als het aan de coalitiepartijen en de gedogers van D66, ChristenUnie en SGP ligt, dichten ouderen volgend jaar een gat op de begroting van honderden miljoenen euro's.

 Lees verder
 

Onderhuur goed op papier zetten

Wie zijn woning wil onderverhuren en recht wil blijven houden op huurtoeslag, moet de papieren goed op orde hebben.

 Lees verder
 

Kosten bedragen meer dan 2,4 miljard euro

Huurtoeslag voor 1,4 miljoen huishoudens

Meer dan 1,4 miljoen huishoudens hebben vorig jaar extra geld ontvangen om de huur te kunnen betalen. Ondertussen stijgen de kosten van de huurtoeslag steeds verder. Vorig jaar werd meer dan 2,4 miljard euro overgemaakt, in 2010 was dat nog geen 2,2 miljard. Dat meldt Minister Stef Blok (Wonen) in het jaarverslag huurtoeslag, meldt Metro.

 Lees verder
 

Zo bespaart u fors op erfbelasting

Nog vier maanden kan iedereen aan wie dan ook maximaal een ton belastingvrij schenken. Ondanks protesten van makelaarsvereniging NVM, de Vereniging Eigen Huis en het notarissengilde loopt deze tijdelijke, riante vrijstelling van minister Dijsselbloem (Financiën) op 1 januari 2015 af. Toch blijven er genoeg mogelijkheden over om grote sommen geld te schenken, vooral door ouders aan hun kinderen.

 Lees verder
 

Vaker boete voor Audi-bestuurder

Bestuurders van een Audi krijgen relatief vaak een boete. Dat blijkt uit een onderzoek van verzekeraar Netpolis onder ruim 1000 automobilisten. Elke ondervraagde Audi-rijder krijgt jaarlijks minstens een boete voor te hard rijden en ook voor het rijden door rood en fout parkeren gaan zij relatief vaak op de bon.

 Lees verder
 

Laag btw-tarief op verbouwingen blijft langer

Het lage btw-tarief op verbouwingen en renovaties wordt met een half jaar verlengd. Dat hebben kabinet en bevriende oppositie afgesproken tijdens het overleg over de begroting van volgend jaar.

 Lees verder
 

Wiebes duikt voor zure accijnscijfers

Hoewel nieuw onderzoek uitwijst dat de accijnsverhogingen op brandstof meer kosten dan opleveren, biedt staatssecretaris Wiebes (Financiën) pomphouders in de grensstreek weinig uitzicht op terugdraaien van de maatregel.

 Lees verder
 

Nog een week voor uitgestelde belastingaangifte

Wie dit voorjaar bij de Belastingdienst uitstel heeft aangevraagd voor het doen van aangifte, heeft nog maar een week over om de aangifte alsnog in te vullen.

 Lees verder
 


21.8 °C
ONO2
 
files 433
556 km.
Beurs AEX
AEX 417.13
+ / - -0.12%

Stelling OverGeld

‘Rokers moeten een hogere zorgpremie betalen dan niet-rokers’


Verstuur
Populair
Actueel
Tips van redactie