• Home
  • Vakantie
  • Zorg & Gezin
  • Slim & Zuinig
  • Huis & Hypotheek
  • Werk & Inkomen
  • Sparen
  • Vermogen
  • Pensioen
  • Columnisten
  • Premium

Onverwachte meevallers bij uw belastingaangifte

De fiscus zegt de jaarlijkse belastingaangifte niet leuker te kunnen maken. Maar sommige bevolkingsgroepen beleven er deze maand wel degelijk plezier aan omdat zij veel geld van de Belastingdienst kunnen terugkrijgen. Lees hier hoe.

Onverwachte meevallers bij uw belastingaangifte

31 tips voor uw belastingaangifte

De Belastingaangifte is een jaarlijks noodzakelijk kwaad. Maar dit is ook het moment om te besparen op belasting. Let dus goed op bij het indienen van uw belastingaangifte. OverGeld helpt u op weg...

 

De 10 meest gehate belastingen

 

Belastingdienst vult groot deel aangifte in

 

5 veel gemaakte aangiftefouten

 

Wiebes: geen aanpassing hypotheekrenteaftrek

Nieuwe wijzigingen van de hypotheekrenteaftrek liggen „niet erg voor de hand”. Staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) zei dat dinsdag bij RTL Z. Wiebes is bezig met een herziening van het belastingsysteem. Hij wil zijn plannen daarover na de zomer naar de Tweede Kamer sturen.

 Lees verder
 

Senaat op bres voor eenoudertoeslag

Een flink deel van de Eerste Kamer wil niet dat alleenstaande ouders in de bijstand die formeel nog een partner hebben, de dupe wordt van een hervorming van de financiële kindregelingen. Dat bleek dinsdag bij de behandeling van het wetsvoorstel van minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken in de Senaat.

 Lees verder
 

Zwartspaarders biechten spaargeld massaal op

Nederlanders met zwart spaargeld in het buitenland biechten dat massaal op aan de Belastingdienst om zo mogelijke boetes te voorkomen. Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën meldde dat dinsdag bij RTL Z. Zwartspaarders kunnen hun geld nog tot 1 juli boetevrij opbiechten, daarna volgen forse boetes als de Belastingdienst er achter komt.

 Lees verder
 

Repeterende schenking fiscaal niet meer interessant

Medio vorig jaar heb ik een column geschreven over de zogeheten repeterende schenking. Dat stuk sloot ik af met de opmerking dat er vragen gesteld waren aan het Ministerie van Financiën en dat er pas duidelijkheid zou komen als de antwoorden daarop bekend waren.

 Lees verder
 

Extra belasting op leidingwater geschrapt

Het kabinet ziet af van een geplande extra belasting op leidingwater. Uit overleg met koepelorganisaties en bedrijven is gebleken dat die maatregel te veel negatieve effecten zou hebben. Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën heeft dat woensdag aan de Tweede Kamer geschreven.

 Lees verder
 

Langverwachte herziening laat op zich wachten

Belastingstelsel pas na de zomer

De langverwachte herziening van het belastingstelsel laat op zich wachten. Het kabinet heeft de plannen voor een eenvoudiger systeem – zoals eerder wel was aangekondigd – waarschijnlijk niet voor de zomer klaar.

 Lees verder
 

Kabinet richt belastingverlaging op banen

Het kabinet gaat na de zomer de belasting op arbeid verlagen. Dit moet volgens bronnen rond het kabinet nieuwe banen opleveren, meldt het Financieele Dagblad.

 Lees verder
 

Jaar uitstel voor één rekeningnummer toeslag

De Belastingdienst krijgt een jaar extra de tijd om ervoor te zorgen dat hij van iedereen nog maar één gecheckt bankrekeningnummer heeft waarop toeslagen en teruggaven worden uitbetaald. Deze operatie, die fraude moet tegengaan, had in juli afgerond moeten zijn.

 Lees verder
 

Aanslag na declaratiefraude

Zelf in de bijstand zitten en opdraaien voor de declaratiefraude van een ander. Dat overkwam een bijstandsgerechtigde die als beveiliger wat bijverdiende en plotseling een forse belastingaanslag kreeg over die inkomsten. Alleen waren die inkomsten fors hoger dan hij echt op zijn bankrekening had ontvangen.

 Lees verder
 

Kabinet houdt vast aan accijnsverhoging

Het kabinet draait de omstreden accijnsverhoging op diesel en lpg niet terug. De maatregel levert de schatkist „een aanzienlijke extra opbrengst” en de negatieve grenseffecten zijn maar „ten dele” het gevolg van de accijnsverhoging per 1 januari.

 Lees verder
 

Versimpeling belastingstelsel is complex

Elk jaar roepen er politici dat het Nederlandse belastingstelsel eenvoudiger moet. Omdat burgers door de vele bomen het bos niet meer zien. Onlangs trok staatssecretaris Wiebes van Financiën die voor de hand liggende conclusie. Want ja, ons belastingstelsel is inderdaad complex.

 Lees verder
 

Belastingdienst stuurt dertigduizend onterechte vorderingen

Duizenden Nederlanders hebben ten onrechte een brief van de fiscus ontvangen met de mededeling dat de huur- of zorgtoeslag over 2007 wordt teruggevorderd.

 Lees verder
 

Fiscus stopt jacht op vakantiegeld

De Belastingdienst loert niet langer op het vakantiegeld dat dezer dagen op de rekening van veel mensen met schulden wordt gestort.

 Lees verder
Bevat:
 

'Belastingdienst verergert schuldproblemen'

Veel mensen met problematische schulden raken verder in moeilijkheden doordat de Belastingdienst geld dat zij in het verleden te veel hebben ontvangen, verrekent met hun huidige huur- of zorgtoeslag. Daarvoor waarschuwt de vereniging voor schuldhulpverlening NVVK in haar jaarverslag, dat vrijdag is verschenen.

 Lees verder
 

Uitgaven kinderopvangtoeslag fors gedaald

De uitgaven voor kinderopvangtoeslag aan ouders zijn in de afgelopen twee jaar 536 miljoen euro meer gedaald dan het kabinet had voorzien bij het doorvoeren van een bezuinigingspakket. De financiële meevaller wordt veroorzaakt doordat ouders minder gesubsidieerde kinderopvang gebruiken.

 Lees verder
 


Voorkom fiscale strop bij scheiding

Mensen die scheiden lopen vaak duizenden euro’s mis, omdat zij niet op de hoogte zijn van de fiscale regels en mogelijkheden die er voor hen gelden.
 

Hoe u zich kunt laten helpen bij uw belastingaangifte

Bijna twee derde van de Nederlanders doet zijn belastingaangifte helemaal zelf. Dit wordt steeds iets eenvoudiger, mede door de Vooraf Ingevulde Aangfite van de Belastingdienst. Maar als u liever toch hulp inschakelt, waar kunt u die dan vinden?

Hoe u zich kunt laten helpen bij uw belastingaangifte
22.8 °C
NNO3
 
files 208
294 km.
Beurs AEX
AEX 407.95
+ / - +1.05%

Stelling OverGeld

‘Er moet een Europese wegenbelasting komen in plaats van tolpoortjes en vignetten’


Verstuur
Populair
Actueel
Tips van redactie