• Home
  • Vakantie
  • Zorg & Gezin
  • Slim & Zuinig
  • Huis & Hypotheek
  • Werk & Inkomen
  • Sparen
  • Vermogen
  • Pensioen
  • Columnisten
  • Premium

Onverwachte meevallers bij uw belastingaangifte

De fiscus zegt de jaarlijkse belastingaangifte niet leuker te kunnen maken. Maar sommige bevolkingsgroepen beleven er deze maand wel degelijk plezier aan omdat zij veel geld van de Belastingdienst kunnen terugkrijgen. Lees hier hoe.

Onverwachte meevallers bij uw belastingaangifte

31 tips voor uw belastingaangifte

De Belastingaangifte is een jaarlijks noodzakelijk kwaad. Maar dit is ook het moment om te besparen op belasting. Let dus goed op bij het indienen van uw belastingaangifte. OverGeld helpt u op weg...

 

De 10 meest gehate belastingen

 

Belastingdienst vult groot deel aangifte in

 

5 veel gemaakte aangiftefouten

 

Biechtende zwartspaarders leveren fiscus 900 miljoen op

De Staat kan naar het zich laat aanzien 900 miljoen euro in de schatkist stoppen. Dik 12.000 mensen biechtten hun verzwegen vermogen recent op bij de fiscus. Ze maakten gebruik van een speciale regeling, waardoor ze geen boete kregen voor het zwartsparen. Die ging in op 2 september.

 Lees verder
 

Oldtimer-eigenaren zorgen voor drukte bij fiscus

Boze oldtimereigenaren overstelpen de fiscus met protesten tegen de belastingverhoging op oude automobielen. De afgelopen maanden zijn zo'n 16.000 bezwaarschriften, brieven en klachten binnengekomen, meldt het AD. 17 ambtenaren zijn fulltime aan het werk om ze allemaal af te handelen.

 Lees verder
 

Gedwongen tot een schijncontract

,,Mijn arbeidscontract als invalleraar is alleen voor de schone schijn, meneer de rechter." Zelfstandigen moeten zich in allerlei bochten wringen om fiscaal niet als werknemer te boek te staan, want daardoor lopen ze aftrekposten mis.

 Lees verder
 

EU: Nederlandse belasting op arbeid moet omlaag

De EU opent de aanval op de hoge belasting op arbeid, die de groei van de economie en de werkgelegenheid in de weg staat.

 Lees verder
 

Fiscaal gesteggel om wildplasser

De bewoners van een Nederlands rijksmonument, er zijn er ruim 50.000, wonen niet alleen op stand, ze hebben ook nog eens leuke fiscale voordelen. De rechter stelde onlangs paal en perk aan die voordelen.

 Lees verder
 

Fiscus maakt jacht op geldkoffers

De Belastingdienst opent de jacht op rijke Nederlanders die met een koffer vol geld de grens overgaan. Sinds begin dit jaar informeert de dienst 'bevriende landen' als inwoners van hen met grote bedragen cash ons land verlaten of binnenkomen.

 Lees verder
 

'Vaker mobieltje op kosten van de baas'

Werknemers kunnen binnenkort makkelijker laptops, tablets en smartphones krijgen van hun werkgever. Staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) versoepelt de fiscale regels die hiervoor gelden. Hij heeft dat donderdag aan de Tweede Kamer geschreven. De maatregelen komen in het Belastingplan voor volgend jaar.

 Lees verder
 

Belasting loert op winst WK-pooltje

Met de kwartfinale in zicht wordt het niet alleen voor het Nederlands elftal steeds spannender, ook voor de honderdduizenden Nederlanders die aan een WK-pool meedoen. Bedrijven die grote voetbalpools organiseren, moeten oppassen. De Belastingdienst ziet die als kansspelen, dus moet er over prijzen vanaf €454 belasting worden betaald.

 Lees verder
 

Donatie aan 2200 goede doelen niet meer aftrekbaar

Een donatie aan meer dan 2200 goede doelen is niet meer aftrekbaar van de belasting. De Belastingdienst heeft de anbi-status van deze goede doelen geschrapt, omdat ze niet aan de nieuwe eisen van de fiscus voldoen.

 Lees verder
 

Belasting ook op verbranding afval

Vanaf begin volgend jaar moet er weer belasting worden betaald over het verbranden van afval bij een vuilverbrander. De begin dit jaar opnieuw ingevoerde afvalstoffenbelasting gold in eerste instantie alleen voor het storten van afval.

 Lees verder
 

Wiebes: 20 miljoen verduisterd bij Belastingdienst

De Belastingdienst, het Openbaar Ministerie (OM) en de FIOD doen onderzoek naar een verdachte transactie waarbij waarschijnlijk ongeveer 20 miljoen euro is verduisterd. Staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) heeft dat maandagmiddag aan de Tweede Kamer gemeld.

 Lees verder
 

Kamervragen over erfbelastingactie

De ministers Henk Kamp (Economische Zaken) en Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) en staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes krijgen kamervragen over Stichting Meldpunt Collectief Onrecht (SMCO).

 Lees verder
 

Fiscus heeft nakijken bij miljoenenerfenis uit tropen

Ouders die emigreren kunnen bij een erfenis de Nederlandse fiscus het nakijken geven. Mits ze tien jaar uit Nederland weg zijn en er geen twijfel over hun emigratie bestaat.

 Lees verder
 

Erfbelastingbetalers SMCO 'kansloos' na beslissing EHRM

De tweeduizend mensen die hun betaalde erfbelasting terug wilden krijgen door via de Stichting Meldpunt Collectief Onrecht (SMCO) te procederen bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), zullen hard moeten slikken.

 Lees verder
 

Belastingontduikers gepakt met oud geld

Tientallen criminelen en belastingontduikers lopen jaarlijks tegen de lamp als ze proberen hun waardeloze guldenbiljetten in te wisselen bij De Nederlandsche Bank.

 Lees verder
 


Voorkom fiscale strop bij scheiding

Mensen die scheiden lopen vaak duizenden euro’s mis, omdat zij niet op de hoogte zijn van de fiscale regels en mogelijkheden die er voor hen gelden.
 

Hoe u zich kunt laten helpen bij uw belastingaangifte

Bijna twee derde van de Nederlanders doet zijn belastingaangifte helemaal zelf. Dit wordt steeds iets eenvoudiger, mede door de Vooraf Ingevulde Aangfite van de Belastingdienst. Maar als u liever toch hulp inschakelt, waar kunt u die dan vinden?

Hoe u zich kunt laten helpen bij uw belastingaangifte
16.2 °C
O1
 
files 413
492 km.
Beurs AEX
AEX 414.23
+ / - 0.0%

Stelling OverGeld

‘Iedereen moet zijn studieschuld aflossen, ook als je geen goede baan vindt na je studie’


Verstuur
Populair
Actueel
Tips van redactie