• Home
  • Vakantie
  • Zorg & Gezin
  • Slim & Zuinig
  • Huis & Hypotheek
  • Werk & Inkomen
  • Sparen
  • Vermogen
  • Pensioen
  • Columnisten
  • Premium

Woekerpolis? Kom in actie

Manno van den Berg

Prinsjesdag: niets nieuws

Theo Gommer

Open Monumenten Dagen

Hans Broeren

Geld met spoed overmaken

Bart Combée

Erfenis voor aanstaande?

Ernst Loendersloot

Pensioenpremie niet omlaag

Diede Panneman

Scheidingspiek na zomervakantie

Olaf Simonse

Geen afspraak, geen rente

Ernst Loendersloot

Noodkreet van veteraan

De Nationale ombudsman

Hogere huur terecht?

Margit Melse

Meekijken op computer

Bruno Bruins

Woekerpolis toeter

Manno van den Berg

Geldkater voor studenten

Olaf Simonse

Macho's in India

Arnout van Rijn

Wat als huisbaas verzaakt?

Margit Melse

Resultaten uit het verleden...

Henny van den Hurk

Zitten blijven of overgaan?

Anne Zuidema

Dubbele lasten

De Nationale ombudsman

Goedkope verkooptruc van Huawei

Ger Jaarsma

Vrije energiemarkt bestaat 10 jaar

Ferdi Hilverda

Hoe u voorzichtig kunt beleggen, 10 slimme tips

BELEGGEN Financiële markten zijn per definitie grillig en onzeker. Particuliere beleggers kunnen daar maar beter op voorbereid zijn. OverGeld geeft u als particuliere belegger 10 tips.  Lees verder
Beleggen | 03 okt 2012, 11:22
 
 

Zeven beurswijsheden van het 'Orakel van Omaha'

BELEGGEN Ook u kunt beleggen als Buffett met zeven eenvoudige beleggingswijsheden van het ’orakel van Omaha’.  Lees verder
Beleggen | 29 aug 2012, 09:27
 
 
premium | 19 sep 2014, 19:45

'Familiebedrijf goede belegging voor lange termijn'

Beursgenoteerde familiebedrijven mogen niet in de portefeuille van beleggers ontbreken. Deze ondernemingen zijn vaak succesvol, omdat zij gericht zijn op de lange termijn en weigeren zich diep in de schulden te steken.

 Lees verder
 

premium | 12 sep 2014, 19:45

Haagse MKB-beurs komt op stoom

Particuliere beleggers en ambitieuze mkb-bedrijven weten elkaar steeds vaker te vinden op de Nederlandse Participatie Exchange (NPEX). Inmiddels zijn al 11.000 beleggers actief op deze beurs uit Den Haag waar voor €165 miljoen aan aandelen, obligaties en beleggingsfondsen staat genoteerd.

 Lees verder
 

premium | 05 sep 2014, 19:45

Goud is de levensader van India

Goudbeleggers volgen India iedere september met een extra scherpe blik. Dan begint het ‘huwelijksseizoen’, de maand met miljoenen trouwerijen en grote festiviteiten. Families slaan karrenvrachten goud in.

 Lees verder
Bevat:
 

premium | 05 sep 2014, 19:43

Dalende rente lokt perverse prikkel uit

De voortdurende daling van de rente lokt een ’pervers proces’ uit. „Klanten hebben een risicoprofiel gekozen. Dat profiel is niet veranderd, maar de rendementen die bij dat profiel passen zijn wél fors omlaag gegaan. Dat leidt ertoe dat men ongewild een hoger risico gaat nemen om toch aan wat rendement te komen. Dat is een perverse prikkel als gevolg van het beleid.”

 Lees verder
 

premium | 14 aug 2014, 16:00

GELD Analyse Herman Bouter

Is een windpark in Duiven een goede belegging?

Door een lezer word ik gewezen op de aanbiedingen die te vinden zijn op www.duurzaaminvesteren.nl. Dit zijn voornamelijk windparken van Yard Energy Group, waarvoor nog financiering wordt gezocht. Een van die aanbiedingen is het windpark Duiven. Interessant?

 Lees verder
 

premium | 11 aug 2014, 19:45

Gastcolumn: Zijn aandelen momenteel duur, of juist niet?

Veel beleggers vragen zich op dit moment af of de waardering van aandelen niet te hoog is opgelopen. Dat is ook niet vreemd. Sinds het dieptepunt van de financiële crisis in maart 2009 zijn de aandelenkoersen sterk gestegen. De MSCI All Country World Index stond begin vorige maand op de hoogste stand ooit, net als veel andere aandelenindices.

 Lees verder
 

Nieuws | 02 jun 2014, 13:17

'Particulier kan beter niet zelf beleggen'

Particuliere beleggers kunnen hun geld beter steken in een indexfonds dan zelf actief handelen op de beurs, concluderen twee onderzoekers van de Universiteit Maastricht.

 Lees verder
 

Beleggen | 28 feb 2014, 08:16

'Kwaliteit beleggingsadvies moet beter'

Veel banken en vermogensbeheerders moeten nodig de kwaliteit van hun beleggingsadvies verbeteren. Bij het merendeel is de dienstverlening nog onder de maat, schrijft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) vrijdag op basis van onderzoek bij 13 ondernemingen.

 Lees verder
 

Beleggen | 31 okt 2013, 11:08

'Beleggingsfondsen in trek bij particulieren'

Nederlandse huishoudens richten zich bij hun beleggingen steeds meer op beleggingsfondsen. Dat stelde De Nederlandsche Bank (DNB) donderdag op basis van eigen onderzoek.

 Lees verder
 

Vermogen | 23 okt 2013, 08:40

'Belegger niet altijd correct geïnformeerd'

Beleggers worden door beursgenoteerde ondernemingen niet altijd correct geïnformeerd over financiële zaken. Zo voldoet de verslaglegging over de beloning van bestuurders en commissarissen nog steeds niet in alle gevallen aan de wettelijke vereisten. Dat concludeert de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in een woensdag gepubliceerd rapport.

 Lees verder
 

Vermogen | 29 aug 2013, 09:19

Beleggen voor je oude dag

Naast het werkgeverspensioen en de aow kun je voor een extra pensioen zorgen door te beleggen. Maar vraagt beleggen voor je pensioen nog een speciale strategie?

 Lees verder
 

Beleggen | 10 aug 2013, 06:46

Miljard particulier geld zit vast in kantoren

Vele tienduizenden particuliere beleggers kunnen niet bij het geld dat ze hebben geïnvesteerd in Nederlandse kantoren. Hun inleg van ruim 1 miljard euro is bevroren en het is onwaarschijnlijk dat zij hun volledige inleg zullen terugzien.

 Lees verder
 

beleggingsfondsen | 01 jul 2013, 14:36

Garantie als vangnet voor koersval

Na elke beursmalaise komen er weer nieuwe garantieproducten op de markt. Als mosterd na de maaltijd. Beleggers die een garantie willen hebben, kunnen die beter regelen op het moment dat beurzen recordniveaus aangeven. Zoals bijvoorbeeld in de afgelopen weken. Garantieproducten, voor zover ze op dit moment al worden aangeboden, kunnen echter duur en weinig inzichtelijk zijn. Zelf een vangnet bouwen kan ook. Dat is bij de huidige lage rente op staatspapier niet gemakkelijk. Maar wel mogelijk.

 Lees verder
 

Obligaties | 22 mrt 2013, 15:43

Bedrijfsobligaties uit opkomende markten

Staatsobligaties uit opkomende markten zijn de meeste beleggers inmiddels bekend, maar dat geldt niet voor bedrijfsobligaties uit deze landen. Wat zijn de kansen en risico´s van deze bedrijfsobligaties?

 Lees verder
 

Mix | 22 mrt 2013, 14:38

Wat te doen bij vertrek van uw fondsbeheerder

De transfercarroussel beheerst niet alleen de voetballerij, maar raakt ook de beleggingswereld. Regelmatig wisselt een fondsmanager van werkgever. En dan gaat er plotseling iemand anders over uw geld. Voor sommige beleggers een reden acuut het fonds te verlaten, maar volgens fondsanalist Morningstar is dat te kort door de bocht.

 Lees verder
 


17.3 °C
WNW3
 
files 170
148 km.
Beurs AEX
AEX 425.74
+ / - +0.87%