• Home
  • Vakantie
  • Zorg & Gezin
  • Slim & Zuinig
  • Huis & Hypotheek
  • Werk & Inkomen
  • Sparen
  • Vermogen
  • Pensioen
  • Columnisten
  • Premium

Gemiste kans bij IBAN

Manno van den Berg

Meer dan ton, dan niet zeuren!

Theo Gommer

Geldt eerste recht van koop altijd?

Hans Broeren

Flitshandel: één plaatje zegt meer...

Imre de Roo

Pas op met beperkt casco...

Bart Combée

Oneerlijk verschil

De Nationale ombudsman

Crisiswijsheid

Manno van den Berg

Boete voor kleine vergissing

De Nationale ombudsman

Meerwerk kost veel geld

Hans Broeren

Pas op: duur internet op vakantie

Olaf Simonse

Sparen voor de studie van uw kind

Amanda Bulthuis

Inchecken voor de Chinese sneltrein

Arnout van Rijn

Nieuw pensioen probleem

Henny van den Hurk

Goedkoper en leuker op vakantie

Ger Jaarsma

Mondelinge lening niet overnemen

Ernst Loendersloot

Verzekerd van teleurstelling

Anton Rietveld

Te veel toeristentaks

Bart Combée

Boete voor kleine vergissing

De Nationale ombudsman

Gemeenschap van goederen gunstiger?

Marjet van Yperen-Groenleer

Alles gaat naar langstlevende

Ernst Loendersloot

Hoe u voorzichtig kunt beleggen, 10 slimme tips

BELEGGEN Financiële markten zijn per definitie grillig en onzeker. Particuliere beleggers kunnen daar maar beter op voorbereid zijn. OverGeld geeft u als particuliere belegger 10 tips.  Lees verder
Beleggen | 03 okt 2012, 11:22
 
 

Zeven beurswijsheden van het 'Orakel van Omaha'

BELEGGEN Ook u kunt beleggen als Buffett met zeven eenvoudige beleggingswijsheden van het ’orakel van Omaha’.  Lees verder
Beleggen | 29 aug 2012, 09:27
 
 
premium | 14 aug 2014, 16:00

GELD Analyse Herman Bouter

Is een windpark in Duiven een goede belegging?

Door een lezer word ik gewezen op de aanbiedingen die te vinden zijn op www.duurzaaminvesteren.nl. Dit zijn voornamelijk windparken van Yard Energy Group, waarvoor nog financiering wordt gezocht. Een van die aanbiedingen is het windpark Duiven. Interessant?

 Lees verder
 

premium | 11 aug 2014, 19:45

Gastcolumn: Zijn aandelen momenteel duur, of juist niet?

Veel beleggers vragen zich op dit moment af of de waardering van aandelen niet te hoog is opgelopen. Dat is ook niet vreemd. Sinds het dieptepunt van de financiële crisis in maart 2009 zijn de aandelenkoersen sterk gestegen. De MSCI All Country World Index stond begin vorige maand op de hoogste stand ooit, net als veel andere aandelenindices.

 Lees verder
 

Nieuws | 02 jun 2014, 13:17

'Particulier kan beter niet zelf beleggen'

Particuliere beleggers kunnen hun geld beter steken in een indexfonds dan zelf actief handelen op de beurs, concluderen twee onderzoekers van de Universiteit Maastricht.

 Lees verder
 

Beleggen | 28 feb 2014, 08:16

'Kwaliteit beleggingsadvies moet beter'

Veel banken en vermogensbeheerders moeten nodig de kwaliteit van hun beleggingsadvies verbeteren. Bij het merendeel is de dienstverlening nog onder de maat, schrijft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) vrijdag op basis van onderzoek bij 13 ondernemingen.

 Lees verder
 

Beleggen | 31 okt 2013, 11:08

'Beleggingsfondsen in trek bij particulieren'

Nederlandse huishoudens richten zich bij hun beleggingen steeds meer op beleggingsfondsen. Dat stelde De Nederlandsche Bank (DNB) donderdag op basis van eigen onderzoek.

 Lees verder
 

Vermogen | 23 okt 2013, 08:40

'Belegger niet altijd correct geïnformeerd'

Beleggers worden door beursgenoteerde ondernemingen niet altijd correct geïnformeerd over financiële zaken. Zo voldoet de verslaglegging over de beloning van bestuurders en commissarissen nog steeds niet in alle gevallen aan de wettelijke vereisten. Dat concludeert de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in een woensdag gepubliceerd rapport.

 Lees verder
 

Vermogen | 29 aug 2013, 09:19

Beleggen voor je oude dag

Naast het werkgeverspensioen en de aow kun je voor een extra pensioen zorgen door te beleggen. Maar vraagt beleggen voor je pensioen nog een speciale strategie?

 Lees verder
 

Beleggen | 10 aug 2013, 06:46

Miljard particulier geld zit vast in kantoren

Vele tienduizenden particuliere beleggers kunnen niet bij het geld dat ze hebben geïnvesteerd in Nederlandse kantoren. Hun inleg van ruim 1 miljard euro is bevroren en het is onwaarschijnlijk dat zij hun volledige inleg zullen terugzien.

 Lees verder
 

beleggingsfondsen | 01 jul 2013, 14:36

Garantie als vangnet voor koersval

Na elke beursmalaise komen er weer nieuwe garantieproducten op de markt. Als mosterd na de maaltijd. Beleggers die een garantie willen hebben, kunnen die beter regelen op het moment dat beurzen recordniveaus aangeven. Zoals bijvoorbeeld in de afgelopen weken. Garantieproducten, voor zover ze op dit moment al worden aangeboden, kunnen echter duur en weinig inzichtelijk zijn. Zelf een vangnet bouwen kan ook. Dat is bij de huidige lage rente op staatspapier niet gemakkelijk. Maar wel mogelijk.

 Lees verder
 

Obligaties | 22 mrt 2013, 15:43

Bedrijfsobligaties uit opkomende markten

Staatsobligaties uit opkomende markten zijn de meeste beleggers inmiddels bekend, maar dat geldt niet voor bedrijfsobligaties uit deze landen. Wat zijn de kansen en risico´s van deze bedrijfsobligaties?

 Lees verder
 

Mix | 22 mrt 2013, 14:38

Wat te doen bij vertrek van uw fondsbeheerder

De transfercarroussel beheerst niet alleen de voetballerij, maar raakt ook de beleggingswereld. Regelmatig wisselt een fondsmanager van werkgever. En dan gaat er plotseling iemand anders over uw geld. Voor sommige beleggers een reden acuut het fonds te verlaten, maar volgens fondsanalist Morningstar is dat te kort door de bocht.

 Lees verder
 

Aegon | 09 mrt 2013, 05:30

Woekerpolisclaim dreigt voor Aegon

Aegon kan zijn borst natmaken. De deur staat wagenwijd open voor nieuwe Koersplan-claims in de woekerpolisaffaire, die het bedrijf honderden miljoenen zouden kosten.

 Lees verder
 

Nieuws | 07 feb 2013, 16:00

Oproep: Mijn beleggingsportefeuille

Belegt u? En doet u dat al lang? Met succes of juist met pieken en dalen? Alleen of in een beleggingsclub? Heeft u wellicht een beleggingstrategie die u nog nooit in de steek heeft gelaten? Vertel ons dan over uw ervaringen als belegger.

 Lees verder
 

Product van de maand | 04 feb 2013, 16:39

Januari: Optimix Income Fund

Naast minder goede en ronduit slechte financiële producten, komen er gelukkig ook goede op de markt. Elke maand kiest OverGeld.nl er één uit op onder meer risico, rendement en vernieuwing. In januari bijt het Optimix Income Fund het spits af als eerste Product van de Maand van 2013.

 Lees verder
 

Beleggen | 04 feb 2013, 11:16

Stevig herstel in vertrouwen beleggers

Particuliere beleggers zien de toekomst weer wat zonniger tegemoet, voor het eerst sinds lange tijd zijn er meer optimisten dan negatief gestemde particuliere beleggers. Dit blijkt uit het nieuwe maandelijkse vertrouwenscijfer onder beleggers, de ING Beleggersbarometer. De stand is in januari uitgekomen op 103, fors hoger dan de 86 punten van de maand ervoor.

 Lees verder
 


15.5 °C
WZW5
 
files 260
235 km.
Beurs AEX
AEX 404.49
+ / - -0.32%