• Home
  • Vakantie
  • Zorg & Gezin
  • Slim & Zuinig
  • Huis & Hypotheek
  • Werk & Inkomen
  • Sparen
  • Vermogen
  • Pensioen
  • Columnisten
  • Premium
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
ma 07 jan 2013, 05:53

Bedrijven vragen te dure ouderen loon in te leveren

De Nederlandse tak van automatiseringsreus Capgemini vraagt te dure werknemers vanaf januari om structureel in te leveren. Zo denkt het bedrijf ontslagen te kunnen voorkomen en de scheefgroei tussen salarissen van jongeren en ouderen tegen te gaan.

Foto: ANP XTRA ROOS KOOLE

Volgens het Financieele Dagblad kan de salariskorting oplopen tot meer dan 10 procent en raakt die 400 veelal wat oudere werknemers.

Scheefgroei repareren

„Er is een mismatch tussen wat mensen verdienen en wat ze kunnen”, zegt bestuurder Jeroen Versteeg van Capgemini Nederland in het FD. Deze aanpak is niet alleen een besparingsoperatie, maar ook een poging om de scheefgroei tussen de salarissen van oudere en jongere werknemers te repareren: de opbrengst vloeit deels terug naar jongere hoogvliegers, die daarmee grotere salarissprongen maken.

Ook IT-reus Ordina zegt dat het op beperkte schaal salarissen kort waar ze niet meer aansluiten op de marktwaarde.

Vakbonden boos

Vakbonden zijn woest dat de Nederlandse tak van automatiseringsreus Capgemini 'te dure', veelal oudere werknemers heeft gevraagd vanaf januari structureel loon in te leveren. „Dit is onderdeel van de totaalvernietiging van de oudere werknemer”, stelt Reinier Castelein, voorzitter van vakbond De Unie, maandag. „Het komt bij mij over als een verkapte ontslagronde”, zegt FNV-bestuurder Bob Bolte.

'Niet alleen ouderen moeten dupe worden'

De it-reus die kampt met stevige concurrentie uit onder meer India, hoopt met het verzoek de instroom en doorgroei van jongere werknemers meer ruimte te geven. Castelein noemt dat een eenzijdige maatregel: „We zijn best bereid mee te denken als er problemen zijn, maar die lossen we dan op aan de cao-tafel. Als er bezuinigd moet worden op de lonen moeten niet alleen ouderen de dupe worden, die weinig kans hebben een andere baan te vinden. De managers en grote mannen die hun zakken vullen, kunnen ook best wat inleveren”, aldus de vakbondsman.

Laatste tijd zware loonoffers

Bolte van FNV zag het het afgelopen halfjaar vaker dat er zware loonoffers worden gevraagd. „Bijvoorbeeld zzp'ers die gevraagd worden om in een klap 20 procent in te leveren, omdat 'de markt zo is veranderd'. De werknemers die bij Capgemini niet instemmen, krijgen te horen dat ze dan niet kunnen worden weggezet bij klanten omdat het project dan niet genoeg zou opleveren. Met andere woorden, stem je niet in, dan vlieg je eruit”, zegt de bestuurder.

Het idee dat it'ers ontzettend veel verdienen klopt volgens Bolte niet. „En achteroverleunen is er ook niet bij in deze sector, oudere werknemers doen dat ook niet. Zij doen er juist alles aan om bij te blijven qua kennis.”


14.6 °C
ONO2
 
files 113
96 km.
Beurs AEX
AEX 415.0
+ / - +0.19%

Stelling OverGeld

‘Iedereen moet zijn studieschuld aflossen, ook als je geen goede baan vindt na je studie’


Verstuur
Populair
Actueel
Tips van redactie