dinsdag 21 juni 2016
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Leon de Winter

De politiek correcte waanzin loopt uit de hand

21 JUN 2016

Afgelopen maandag publiceerde het Amerikaanse ministerie van Justitie de transcriptie van de telefoongesprekken die Omar Mateen, de moordenaar van homo’s in Orlando, met de telefonisten van 911 (onze 112) had gevoerd.

Afgelopen maandag publiceerde het Amerikaanse Ministerie van Justitie de transcriptie van de telefoongesprekken die Omar Mateen, de moordenaar van homo’s in Orlando, met de telefonisten van 911 (onze 112) had gevoerd. Die transcriptie zag er zo uit:

Telefonist 911: Alarm 911, dit gesprek wordt opgenomen.

Mateen: ’ In de naam van God de barmhartige, de goedwillende (in het Arabisch).

Telefonist: ’ Wat?

Mateen: ’God zij geprezen, en gebeden en vrede zij voor de profeet van God (in Arabisch). Ik laat je weten, ik ben in Orlando en ik deed de schietpartijen.

Telefonist: ’ Wat is je naam?

Mateen: ’ Mijn naam is, ik zweer trouw aan (weggelaten).

Telefonist: ’ Okay, wat is je naam?

Mateen: ’Ik zweer trouw aan (weggelaten) en moge God hem beschermen (in Arabisch), in de naam van (weggelaten).’

Het is een bizarre transcriptie: het woord Allah mocht van het Ministerie niet worden gebruikt, ofschoon Mateen in het Arabisch de formules van zijn geloof uitsprak - en de naam IS en die van de nieuwe kalief, Al-Baghdadi, aan wie hij trouw zwoer, mochten evenmin worden afgedrukt.

De Amerikaanse overheid wilde de daden van deze moordenaar niet in verband brengen met de islam, ofschoon de moordenaar dat zelf nadrukkelijk had gedaan. Dus moest er worden geschrapt.

Schrapwerk verzwegen

Dat schrappen was een politieke daad. Het is kenmerkend voor de Amerikaanse regering onder president Obama. Onder hem is bijna alles gepolitiseerd, van politieoptreden ten aanzien van zwarte Amerikanen tot aan werkloosheidscijfers – alles moet worden aangepast zodat er een eigen werkelijkheid wordt gecreëerd.

De ’mainstream media’ verzwegen het bizarre schrapwerk. The New York Times meldde het in een bijzin in een artikel over de manier waarop de politie van Orlando had opgetreden (slecht natuurlijk, aldus die krant), maar een artikel over het opmerkelijke schrapwerk door het ’Obamaanse’ ministerie van Justitie kon de redactie niet voortbrengen.

Een wereld die niet bestaat

De officiële werkloosheidscijfers in Amerika zijn laag – maar sinds de Grote Depressie hebben nooit zo weinig mensen deelgenomen aan het arbeidsproces, en zij worden niet meegeteld door de overheidsinstanties die de cijfers bijhouden. Ze zijn verdwenen, zonder uitkering, zonder sporen na te laten. En dus kraait deze regering dat het goed gaat met de economie – tot je door het land reist en de vervallen hoofdstraten in de dorpen en stadjes in ’middle America’ ziet en beseft dat de officiële cijfers een wereld vol werkgelegenheid beschrijven die niet bestaat.

Alles draait om perceptie, wist Obama al op jonge leeftijd, en met meesterhand heeft hij een retorische wereld gemaakt die los is komen te staan van de echte wereld. Terroristische aanslagen mochten niet meer worden veroorzaakt door ’islamistische terroristen’, want de islamitische religie moest worden beschermd en mocht niet in één adem worden genoemd met terreur – dus verbood de Amerikaanse overheid die term en noemde aanslagen ’door mensen veroorzaakte rampen’ (man-made disasters).

Op Amerikaanse universiteiten is deze politiek correcte waanzin geheel uit de hand gelopen. Elke vorm van retoriek die teveel de zieltjes beroert van de overgevoelige jongeren die uit Obama’s politiek-correcte beker hebben gedronken, is inmiddels op heel wat universiteiten verboden. Daar heerst de retorische terreur van de eendimensionale geest, die alleen kan denken wat in de onafgebroken campagne die Obama voert (hij heeft minder geregeerd dan geagiteerd) is geoorloofd. Op vele campussen broedt de gedachte de kunsten en kennis van ’witte mannen’ geheel te verbieden – toch lullig dat heel wat kennis en schoonheid door die witte mannen is voortgebracht (zoals Hamlet, of penicilline).

De taboeïsering van onwelgevallige feiten, ideeën en denkers kennen we ook in ons land. Ten koste van zo goed als alles – en het leven van Pim Fortuyn – moet de illusie van een organische multiculturele samenleving in stand gehouden worden. Moslims zijn naar Europa gekomen om hier deel te nemen aan open samenlevingen, maar tegelijkertijd houden ze vast aan culturele gewoontes die hen afsluiten en gevangen houden in premoderne patronen – de nieuwe klasse in Brussel doet er alles aan dat onwelgevallige verschijnsel te ontkennen. De Duitse minister van van Financiën, Wolfgang Schäuble, beweerde kortgeleden dat buitenlandse genen de Duitse moesten komen verversen om inteelt en verzwakking tegen te gaan – een soort omgekeerde nazistische rassenleer, maar net zo verwerpelijk.

Narcistisch

We leven inmiddels in een illusoire werkelijkheid vol geprojecteerde wensbeelden waarin het belangrijkste streven is dat we ons ’goed voelen’. Je trekt als man een jurk aan, laat borsten maken, desnoods de hele handel verwijderen, en je voelt je vrouw – ook al blijft het onverbiddelijke feit dat elke vezel van je lichaam een vent is, je voelt je zoals je je voelen wil, het über-narcistische ideaal in een virtuele wereld.

Ook al zien we de grote beschaving van de islam wankelen door innerlijke tegenstrijdigheden en zien we nergens een open en vreedzame islamitische samenleving - we moeten blijven spreken van ’de religie van vrede’; dus is de moordenaar van Orlando, ook al is hij het, geen moslim, zegt het Amerikaanse Ministerie van Justitie, en censureert het de woorden van de moordenaar. Je kunt jezelf heel lang bedriegen en spelletjes spelen – tot er iemand voor je staat die een wapen op je richt.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
TELEGRAAF Avond archief
15 augustus
14 augustus
11 augustus
10 augustus
09 augustus
08 augustus
07 augustus
04 augustus
03 augustus
02 augustus
01 augustus
31 juli
28 juli
27 juli
26 juli
25 juli
24 juli
21 juli
20 juli
19 juli
18 juli
17 juli
21.8 °C
ZZW3
Beurs AEX
AEX 525.99
+ / - +0.64%
Terrorist kopieerde James Bond
Wat hebben Ajax, 9/11 en James Bond te maken met de aanslag op de spelersbus van Dortmund? Arno...
woensdag 07 juni 2017