Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Consument kijkt vaker naar de noodzaak

Aanvullend verzekeren op de schop

23 OKT 2014 Patricia Boon

AMSTERDAM - Aanvullende zorgverzekeringen moeten eraan geloven. Consumenten kijken steeds kritischer naar de noodzaak ervan.

Foto: ANP

Verwacht wordt dat voor het komende jaar ten minste 15 procent minder aanvullende tandartsverzekeringen worden afgesloten. Ook de aanvullende verzekering voor fysiotherapie gaat bij veel mensen op de schop.

Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd door Ruigrok/NetPanel in opdracht van ixorg. Patiëntenfederatie NPCF ziet ook een teruggang.

’Logisch’

Dat de aanvullende verzekeringen nog eens extra grondig onder de loep worden genomen, is logisch, vindt Toine Beljaars, directeur ixorg: „Zeker nu de premies vrijwel zeker niet zullen dalen, zullen mensen nog strakker naar de kosten kijken. Zeker als je een goed gebit hebt, zijn de mondzorgkosten goed te voorzien. Die zijn op jaarbasis bijna altijd lager dan de premie die men betaalt voor de aanvullende tandartsverzekering.”

De Patiëntenfederatie raadt consumenten die geen hoge kosten verwachten aan hun gebit, aan om het geld van de aanvullende verzekering op de bank te zetten. Dan kan het altijd nog eens van pas komen „Tandartsen zeggen het vaak zelf tegen hun cliënten: als geen grote ingrepen worden verwacht, sluit dan geen aanvullende verzekering af”, aldus de woordvoerder, die daaraan toevoegt dat het zorgvuldig uitkiezen van een zorgverzekering veel geld kan besparen.

„Bij de zorgverzekering kiezen mensen vooral op basis van de dekking die de polis biedt en het vertrouwen in de zorgverzekeraar, maar een verkeerde keuze kan duur uitpakken. Een derde deel van alle mensen met een verkeerde zorgpolis gaf aan dat hen dat 100 tot 500 euro had gekost. En een op de zes was zelfs tot 1000 euro kwijt als gevolg van een verkeerde polis.”

Volgens Patiëntenfederatie NPCF hoog tijd om ook de basiszorgverzekering aan een scherpe blik te onderwerpen. Komende maand krijgt elke verzekerde weer een aanbod van de zorgverzekeraar. NPCF-directeur Wilna Wind: „Je ziet hoeveel geld het je kan kosten als je verkeerd kiest. Daarom zijn wij een zorgverzekeringscampagne begonnen onder het motto ’Word Wakker’. Het is heel belangrijk dat mensen goed kijken wat voor verzekering ze afsluiten, want het gaat echt om veel geld.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.8 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 519.07
+ / - -0.89%
Drukte op de weg dit weekend!
De VID waarschuwt voor grote drukte op de wegen door Lowlands en het Vuurwerkfestival in...

Meest gelezen op Telegraaf.nl

Telegraaf | Buitenland | Binnenland | Prive | Digitaal | Telesport | Vrouw | DFT | Film en Uitgaan | Vrij | Autovisie | Gezondheid |