Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Maandag 21 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Plien & Bianca weer samen theater in

20 JAN 2011 Mariët Oosterwijk

Plien & Bianca gaan weer samen de planken op! Eigenlijk zouden ze pas over een jaar het theater in gaan, maar ze hadden 'gewoon nu al zin om te spelen'. Plien van Bennekom (39) en Bianca Krijgsman (42) zijn al langer met z'n tweeën, dan dat ze in hun leven alleen zijn geweest. "Je zou het kunnen zien als een verlate jubileumshow. Want we zijn al ruim twintig jaar bij elkaar."

Foto: Matty van Wijnbergen

Hun succes danken ze aan het feit dat ze bovenal vriendinnen zijn. "Wij hebben heel veel aan elkaar." Bianca: "En toch heb ik het idee dat we net komen kijken. Ik bedoel, mijn Spaanse Schaep -collega's Jenny Arean en Carry Tefsen, díe hebben veel gedaan. Zij zijn natuurlijk ook wat ouder, maar wij zijn gewoon nog niet echte rotten in het vak."

Eind volgende maand brengt het cabaretduo, ook bekend als Irma en Ingrid uit Zaai , alweer hun vijfde show waarvan de kaartverkoop op 1 februari start. Bianca: "We staan nu inderdaad niet in de theaterboekjes, maar dat is dan pech." Bianca: "We horen al een aantal jaar 'eigenlijk hebben we jullie eerste voorstelling niet eens gezien'. Dus we dachten 'zullen we anders eens gaan terugkijken?' Sommige dingen zullen wij, weliswaar aangescherpt, precies zo doen. En dat zetten we dan op een leuke manier achter elkaar." Plien: "En dat praten we dan als Plien en Bianca de mensch , dus als onszelf, aan elkaar. Dat vind ik dan wel weer eng. Om als mijzelf daar te staan. Zo zonder stemmetjes, zonder pruik."

Scheikundig Ze knikt: "Wij weten nog best veel. Het zijn ook geen lange monologen, geen scheikundige verbindingen." Bianca: "Al zitten er dingen in Biks waarvan ik überhaupt vergeten was dat die erin zaten. Het nieuwe is dus dat we daar deels als onszelf gaan staan. Die teksten worden geschreven door Paul Groot."

Drie en soms vier keer per week zullen ze gaan optreden. Bianca, die samen met haar vriend Diederik van Vleuten, hun dochter van acht en zoon van vier in 'een dorpje' woont: "Hoe we dat organiseren? Zoals andere mensen dat doen, met oppas. Alhoewel, we hadden een hele goede, maar die is dierenartsassistente geworden. Gelukkig speelt mijn vriend vooral in het weekend, en wij eerder in de week." Plien, die met haar man en zoontjes van vier jaar en zes maanden in Amsterdam woont, voorziet evenmin problemen: " Jeroen is gewoon 's avonds thuis. En we hebben drie geweldige oppassen."

Thuis repeteren als de kinderen er zijn, wordt echter niet heel erg gewaardeerd. Bianca: "'Nee, nie zingen' roept mijn zoontje." Plien knikt: "Ook Mees roept 'stil nie zingen'."

Kennen ze elkaar al lang, eigenlijk is de hele crew zeer vertrouwd met elkaar. "Zo werken wij al twintig jaar met onze geluidsvrouw. Destijds zelfs nog met cassettebandjes! Zij weet gewoon waarover het gaat, heerlijk! Zeker nu we een memorytour doen."

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
20.7 °C
WZW2
Beurs AEX
AEX 517.23
+ / - -0.46%
Totale hysterie voor Channing Tatum
Gillende vrouwen bivakkeerden de hele dag bij de rode loper van de première van Logan Lucky om...