Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Donderdag 24 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Filemon Wesselink heeft nesteldrang

05 JAN 2010 Colette Boegman

Filemon Wesselink is bloednerveus. De 30-jarige presentator en zijn vriendin verwachten ieder moment hun eerste kindje. Filemon: „Michaela is over twee weken uitgerekend, dus het wordt steeds spannender.”

Foto: Blauw, Ab

De toekomstige vader doet er alles aan om zich voor te bereiden op de grote dag. „Ik ben al twee keer mee naar een zwangerschapscursus geweest en verslind boeken over de bevalling en over opvoeden. Ik zal er zijn voor Michaela. Voor allebei mijn vrouwen trouwens. We krijgen een meisje.”

Filemon vindt de zwangerschap en het uitkijken naar de geboorte een heel gezellige tijd. „Nu heb je echt een gezamenlijk doel. We hebben samen nesteldrang”, lacht hij.

Zo heeft Filemon onlangs zijn appartement in de Rivierenbuurt verkocht. „Het was een mooi appartement, maar voor mij alleen. Voor ons dochtertje willen we groter wonen en een tuin, zodat ze daar later lekker kan spelen.”

De presentator heeft aan de verkoop van de woning geen schuld overgehouden, zoals even leek. „De inschrijving van de hypotheek lag hoger dan het aankoopbedrag. Daar is de verwarring ontstaan, denk ik. Maar ik heb niet de hele hypotheek gebruikt.”

Het stel woont nu in een huurwoning. „Het is een prachtig huis met tuin! Maar het is tijdelijk. Vanuit hier gaan we op zoek naar een gezinshuis.”

In het huurappartement heeft Filemon wel een volledige kinderkamer gemaakt. „Ons dochtertje komt in de wieg te liggen waar mijn broertjes, zusjes en ik ook in hebben gelegen. Ik kom uit een gezin met zeven kinderen, maar dat is aan het bedje niet te zien. Mijn moeder is heel handig met naald en draad en heeft de wieg helemaal opgeknapt.”

Veel vrienden en collega’s van Filemon zitten in dezelfde fase. Zo krijgt hij bij BNN regelmatig babytips van zijn collega Sophie Hilbrand. Zij en acteur Waldemar Torenstra werden in september vorig jaar de trotse ouders van babymeisje Robin.

Filemon en Michaela weten nog niet precies hoe ze de oppas gaan regelen. „Gelukkig heeft Michaela de eerste maanden verlof. We hebben allebei vrij onregelmatige werktijden. Ik bij BNN, maar mijn vriendin ook. Zij werkt in de zorg. Waarschijnlijk krijgen we een oppas thuis. Maar we hebben nog niet echt iets vastgelegd.”

De presentator gaat tijd vrijmaken voor zijn kleine meid. „Als je een kindje krijgt, is het niet de bedoeling dat het door een ander wordt opgevoed.”

Over zijn vriendin zegt hij trots: „Ik heb in een column gegrapt dat ik mij druk maak om haar figuur. Maar dat is natuurlijk onzin. Ze heeft een ontzettend dikke buik, maar verder zie je niet eens dat ze zwanger is. Michaela is echt een plaatje.”

„Onze voorkeur gaat uit naar een ziekenhuisbevalling. Maar misschien veranderen we nog van gedachten.” Filemon begint te lachen: „Ik heb mij zo goed mogelijk proberen voor te bereiden, maar je hoort ook wel eens dat een vrouw tijdens de bevalling helemaal niet op de steun van haar man zit te wachten. Dat zou bij Michaela ook best zo kunnen zijn. We zien het wel.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.4 °C
W3
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - -0.48%