SNELNIEUWS

Vrijdag 2 december
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Ziekenhuis Kate trapt in grap

05 DEC 2012

LONDEN - AUDIO Twee presentatoren van een Australisch radiostation zijn er in geslaagd om de verpleegster van Kate aan de telefoon te krijgen. De zwangere vrouw van de Britse prins William ligt momenteel in een ziekenhuis in Londen met een ernstige vorm van zwangerschapsmisselijkheid.

Foto: AP

De dj's van radiostation 2Day FM deden zich aan de telefoon voor als koningin Elizabeth II en prins Charles. De 'koningin' zei dat ze Kate wilde spreken, maar omdat die lag te slapen, praatte de zuster haar bij over de toestand van de aanstaande moeder.

De BBC meldde woensdag dat het King Edward VII hospital in Londen het incident „heel erg betreurt”. Het ziekenhuis vindt vertrouwelijkheid een groot goed en houdt daarom de telefoonprotocollen tegen het licht.

Prins William en Kate willen niet reageren op de grap. Prins William bezoekt woensdag voor de derde dag op rij zijn vrouw in het ziekenhuis.

De koninklijke familie liet dinsdagavond weten dat Kate aardig opknapt. De prinses en prins lieten weten intens dankbaar te zijn voor alle goede wensen die hen hebben bereikt. Kate verblijft naar verwachting enkele dagen in het ziekenhuis.

Het is voor het eerst dat Kate een kind krijgt. Dat zal ooit zijn of haar vader, prins William, opvolgen op de Britse troon.

Luister hier naar het begin van het telefoontje.

1.6 °C
NNO1
Beurs AEX
AEX 449.6
+ / - -0.88%