SNELNIEUWS

Zaterdag 22 oktober
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Fajah Lourens sluit "vrede met verleden in Expeditie Robinson"

"Isolatie bevrijdde me van innerlijke onrust"

12 DEC 2012 Vanessa Bontje

Als een parasiet werd Fajah Lourens geweerd door veel van haar medekandidaten in Expeditie Robinson. Ze werd constant weggestemd en op gezette tijden zelfs genegeerd. Toch staat Fajah mooi in de finale. Ze heeft geleerd van het ’vogelvrij’ zijn: "Ik pak nu alles anders aan.”

Foto: ANP

"Het was loodzwaar, moet je eens indenken hoe het voelt om continu je naam op die stembriefjes te zien verschijnen”, vertelt flapuit Fajah, die met haar uitspraken de andere expeditieleden nog wel eens tegen de haren kon instrijken. "Dat heeft me écht geraakt. Toch heeft het me wat gebracht, want ik heb af kunnen rekenen met mijn verleden.”

"Wat je tijdens afleveringen van Expeditie Robinson niet echt ziet, is dat er iedere dag heel veel tijd is om na te denken. Van tevoren was ik door de psycholoog van het programma al gewaarschuwd: je hele leven zal aan je voorbij trekken. Toen nam ik dat niet serieus. Pas toen ik op het eiland zat, besefte ik dat de waarschuwing niet voor niets was. Urenlang overpeinsde ik in de schaduw van een palmboom alles wat ik de afgelopen jaren meemaakte. Dat was heel pittig.”

"Soms triggerde een rake opmerking van een medekandidaat oud zeer”, vertelt Fajah openhartig. "Dan dacht ik erover na waarom dat me pijn deed. Ik bleek wat onverwerkte issues bij me te dragen."

Lees meer in De Telegraaf van vandaag.

 

 

8.4 °C
ONO2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 457.4
+ / - +0.29%
Ouders Armin van Buuren vrezen...
Voor het Van Gogh museum in Amsterdam heeft Armin Van Buuren een speciale audiotour gemaakt langs...