Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Woensdag 23 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Fajah Lourens sluit "vrede met verleden in Expeditie Robinson"

"Isolatie bevrijdde me van innerlijke onrust"

12 DEC 2012 Vanessa Bontje

Als een parasiet werd Fajah Lourens geweerd door veel van haar medekandidaten in Expeditie Robinson. Ze werd constant weggestemd en op gezette tijden zelfs genegeerd. Toch staat Fajah mooi in de finale. Ze heeft geleerd van het ’vogelvrij’ zijn: "Ik pak nu alles anders aan.”

Foto: ANP

"Het was loodzwaar, moet je eens indenken hoe het voelt om continu je naam op die stembriefjes te zien verschijnen”, vertelt flapuit Fajah, die met haar uitspraken de andere expeditieleden nog wel eens tegen de haren kon instrijken. "Dat heeft me écht geraakt. Toch heeft het me wat gebracht, want ik heb af kunnen rekenen met mijn verleden.”

"Wat je tijdens afleveringen van Expeditie Robinson niet echt ziet, is dat er iedere dag heel veel tijd is om na te denken. Van tevoren was ik door de psycholoog van het programma al gewaarschuwd: je hele leven zal aan je voorbij trekken. Toen nam ik dat niet serieus. Pas toen ik op het eiland zat, besefte ik dat de waarschuwing niet voor niets was. Urenlang overpeinsde ik in de schaduw van een palmboom alles wat ik de afgelopen jaren meemaakte. Dat was heel pittig.”

"Soms triggerde een rake opmerking van een medekandidaat oud zeer”, vertelt Fajah openhartig. "Dan dacht ik erover na waarom dat me pijn deed. Ik bleek wat onverwerkte issues bij me te dragen."

Lees meer in De Telegraaf van vandaag.

 

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.8 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - -0.48%