SNELNIEUWS

Vrijdag 21 oktober
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

'Sandra van Nieuwland moest uit The Voice'

12 DEC 2012

Voormalig Idols-jurylid Henkjan Smits heeft een sterk vermoeden dat producent John de Mol de gedoodverfde favoriet Sandra van Nieuwland uit de finale van The Voice heeft geweerd.

Foto: AB BLAUW
Henkjan Smits
Henkjan Smits
Foto: BLAUW, AB

Dat zegt Smits dinsdag in het radioprogramma BNN Today. “Ik ben ervan overtuigd dat dit gepland is,” zei Henkjan, die van mening is dat Sandra er uit gepland is omdat ze de spanning uit de finale zou halen.

Sandra zou volgens de talentscout de finale van de talentshow domineren.  
Op welke manier er gemanipuleerd is om Sandra uit de finale te houden weet hij niet. “Dat ga ik niet zeggen, maar ik zou me dat heel goed kunnen voorstellen.”

Volgens Henkjan wil John een spannende finale, en geen herhaling van de eerste editie. Het was destijds voor niemand een verrassing dat Ben Saunders The Voice won. “En dat wil John te allen tijde voorkomen. John de Mol wil maar één ding, spannende televisie.”

Volgens een woordvoerder van Talpa is de beschuldiging van Smits totale onzin. "Het is vreemd dat Henkjan dit zegt. Daarmee zeg je eigenlijk dat er wordt valsgespeeld en dat is absoluut niet zo. In het team van Trijntje kon er helaas maar één door en dat hebben de kijkers samen met de coaches bepaald. De kijkers gaven meer punten aan Leona en de coaches aan Sandra. De stemmen van de kijkers worden door een notaris zorgvuldig geteld en tellen in de halve finale nou eenmaal heel zwaar mee."

 

9.4 °C
NNW2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 457.4
+ / - +0.29%
René Froger emotioneel om verleden
In het programma Verborgen Verleden komt René Froger meer over zichzelf en zijn familie te weten...