SNELNIEUWS

Donderdag 26 mei
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Ernstig zieke Justine Pelmelay gaat trouwen

19 DEC 2012

Een lichtpuntje in een moeilijke periode voor Justine Pelmelay. De zangeres, bij wie onlangs de ongeneselijke beenmergziekte MPN werd ontdekt, stapt volgend voorjaar in het huwelijksbootje met Ronald van Driel!

Haar partner Ronald heeft de zieke zangeres aan haar bed ten huwelijk gevraagd. Ronald: "Ik heb haar gevraagd toen ze in het ziekenhuis lag. Het was een dramatische tijd voor ons allebei. En dat vrolijke vooruitzicht heeft ons er doorheen getrokken."

De 54-jarige artiest onthulde dinsdag dat er myelofibrose, een zeldzame ziekte die leukemie veroorzaakt en dodelijk is, bij haar is geconstateerd.

Ronald: "We hebben de uitslagen van de onderzoeken gehad in het ziekenhuis. Ze heeft de beginfase van de ernstige beenmergziekte MPN. Eerst bestond de vrees dat ze misschien nog maar een jaar te leven zou hebben. Intussen zijn de artsen positiever, ze kan voorlopig nog zonder medicijnen."

Volgens Pelmelay is haar aandoening echter niet of nauwelijks te behandelen. Slechts een stamceltransplantatie zou uitkomst bieden. "Haar grootste wens is daarom dat haar tweeling weer contact met haar opneemt. Justine heeft gezegd dat de deur wagenwijd openstaat. Ze kan maar niet begrijpen dat haar dochters geen contact willen met hun moeder", gaat een emotionele Van Driel verder. 

De relatie tussen Justine en haar 19-jarige dochters is al langer dan een jaar ontwricht. Na de breuk met haar toenmalige partner Fred Colijn trok ze bij Ronald in, terwijl de twee jongste meisjes bij hun oudste zus gingen wonen.  Sindsdien is de relatie tussen Justine en haar dochters door een financieel conflict verscheurd.

Ondanks alle tegenslagen gaat het verloofde koppel optimistisch de kerst in. "Justine wil volgend jaar ook weer optreden. Wat haar kinderen betreft vindt ze het alleen maar triest dat zij blijkbaar in twijfel trekken dat ze daadwerkelijk ernstig ziek is. Nogmaals, ze hoopt dat het tot een gesprek komt."

8.8 °C
W1
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 447.22
+ / - +1.26%