Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Zondag 24 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Ab Blauw

Elle van Rijn is bedreigd

18 MEI 2014

Elle van Rijn stelde vanochtend in WNL op Zondag een aantal kritische vragen aan politicus Geert Wilders. En nu wordt ze opeens bedreigd! De schrijfster en actrice gaat aangifte doen.

Dit meldt Elle van Rijn in Radio 1 programma De Perstribune. "Pff ik krijg gewoon allemaal mailtjes, hele positieve, maar ook hele negatieve." Presentator Govert van Brakel vraagt vervolgens of Ellen van Rijn een van de mailtjes wil voorlezen.

"Ik vind het best wel eng, maar let op: 'Vieze linkse stronthoer, je zult het wel merken. Ik zie je vaak rondlopen met die kankerkop in Amsterdam. Binnenkort een mes tussen je tieten, vieze fokmachine.'"

Van Rijn is duidelijk geschrokken, maar vermant zich snel. "Ik hoop dat er mensen zijn met méér dan 1 hersencel. Dit kan gewoon niet. Ik ga aangifte doen!"

Ze onthult exclusief aan Telegraaf: "Ik ben nogal geschrokken van de felle reacties. Gelukkig krijg ik daarnaast ook hele leuke mailtjes. Het punt dat ik naar Wilders wilde maken en dat ik ook naar aanleiding van de hatespam zou willen maken is: waarom is elke nuance verdwenen? Op deze manier wordt een samenleving vol haat gecreëerd, die gebaseerd is op louter angst. Samenwerken in plaats van tegenwerken. Verder was ik daar ter promotie van mijn boek en onthoud ik mij van commentaar."

Elle van Rijn reageerde tijdens het programma van WNL bijvoorbeeld fel op Geert Wilders' standpunt over 'minder Marokkanen'. Wilders noemde het cijfer '43 procent' om kracht bij te zetten dat veel Nederlanders het met hem eens zijn over het aantal Marokkaanse mensen in Nederland.

Van Rijn reageerde direct: "U strooit maar met getallen en eerlijk gezegd klopt daar geen zak van! Ik zou wel een onderzoeksbureau aan het werk willen zien die dat soort cijfers aan de kaak te stelt."

Bert Huisjes, de hoofdredacteur van omroept WNL reageert direct op Twitter: ' Dieptriest als een vraag bij WNL op zondag tot bedreigingen leiden. Dat is schandalig. "Elle van Rijn bedreigd http://telegraaf.nl/r/22637974 "'

De schrijfster/actrice was te gast bij het opinieprogramma WNL Op Zondag omdat ze het bijzondere levensverhaal van Jerry Winkler heeft opgeschreven: 'Overnight Millionaire'. De jongen die jarenlang op straat zwierf en er opeens achter kwam dat zijn vader miljonair was.

Geert Wilders was ook te gast om te praten over met welke partijen hij straks, na de verkiezingen, gaat samenwerken in Europa.

Kijk hier de uitzending terug.

 

 

 

 

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.5 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%