Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Woensdag 20 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Henk Krol krijgt De Zak

05 DEC 2014

AMSTERDAM - Hebzucht, wansmaak of andere grove ondeugden. De bekende Nederlander die zich daaraan het afgelopen jaar op de meest beschamende wijze schuldig maakte, verdient een enkeltje Madrid in de zak van Sinterklaas. Vrijdagavond viel die eer tijdens het Amsterdamse Sinterklaasgala voor Volwassenen te beurt aan Henk Krol.

Foto: uyl

De politicus en voormalig Gay Krant-hoofdredacteur werd in een publieke onlineverkiezing uitgeroepen tot winnaar van De Zak Award 2014. Andere kanshebbers waren Eric Nolet (ex-directeur stichting ALS), de directie van de Nederlandse Zorg Autoriteit en The Common Linnets.

Tijdens de negende editie van het jaarlijkse sinterklaasgala in de organiserende Stadsschouwburg in Amsterdam werd De Zak voor de achtste keer toegekend. Eerder streken onder anderen Jack Spijkerman, Dirk Scheringa en Diederik Stapel met de twijfelachtige eer.

„Ik vind het heel kortzichtig allemaal, gebaseerd op onzinverhalen”, reageert Krol tegen Omroep Brabant. Hij wist van de nominatie en had 5 december daarom vrijgehouden om de prijs eventueel op te komen halen in Amsterdam, zo zei hij. „Maar ik was niet uitgenodigd door de organisatie. Het is wel heel makkelijk om iemand belachelijk te maken, maar hem niet uit te nodigen om zijn verhaal te vertellen”, aldus Krol. „Ik had graag een toelichting gegeven.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.5 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 528.52
+ / - -0.03%
Ellen zingt mopje met Lopez
Ellen DeGeneres wordt door Jennifer Lopez op sleeptouw genomen tijdens de voorbereidingen voor haar...