Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Zondag 24 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Screenshot

Peter R. de Vries reageert op kritiek

26 OKT 2015

AMSTERDAM - "Het slaat echt nergens op" dat Peter R. de Vries Johan Cruijff geen spoedig herstel zou toewensen, zo zegt hij zelf. Die indruk ontstond zaterdag, toen De Vries tijdens de wedstrijd FC Twente - PSV weigerde te klappen tijdens de staande ovatie voor Cruijff gedurende de 14e minuut van de wedstrijd.

De tweet van de voormalige misdaadverslaggever geeft geen uitleg over de vraag waarom De Vries, net zoals zijn zoon overigens, niet klapte voor Cruijff. De weigering tot klappen leidde tot veel kritiek op sociale media. Zo twitterde een account van een groep Ajax-supporters: "Peter klapt alleen als hij betaald krijgt."

Joden

Bij alle eredivisiewedstrijden is dit weekend tijdens de 14e minuut een eerbetoon aan Cruijff georganiseerd. Vorige week kwam naar buiten dat de legendarische nummer 14 kampt met longkanker.

Het eerbetoon is overigens op meer plekken ontsierd. Zo hing er bij de wedstrijd Vitesse - Ajax een spandoek in het stadion met daarop 'JHK', een afkorting van 'Joden hebben kanker'.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.5 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%