Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Dinsdag 22 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

Bennie Jolink sabelt Serious Request neer

20 DEC 2015

Zanger Bennie Jolink nam zaterdagavond afscheid met zijn band Normaal en kon het daarbij niet laten flinke kritiek te uiten op de 3FM-actie Serious Request die dit jaar geld inzamelt voor kinderen in conflictgebieden.

Bennie Jolink noemde de dj's in het Glazen Huis ''een stel publiciteitsgeile aanstellers met een megasalaris". De band Normaal werd benaderd met de vraag of er gecollecteerd mocht worden voor de Rode Kruis-actie. Dat zag Jolink niet zitten, vertelde hij het publiek in een uitverkocht GelreDome in Arnhem. ''Ik heb nee gezegd'', aldus Jolink.

''Het is een publiciteitsstunt waarbij er uiteindelijk tonnen aan de strijkstok blijven hangen. Als iemand geld wil geven, doe dat dan aan het KWF, het Koningin Wilhelmina Fonds voor onderzoek tegen kanker." Drummer Jan Manschot, mede-oprichter van Normaal, overleed vorig jaar aan de gevolgen van kanker.

Het Glazen Huis van Serious Request staat dit jaar in Heerlen. Intussen hebben Giel Beelen, Domien Verschuuren en Paul Rabberink ruim 1,2 miljoen euro voor het Rode Kruis opgehaald. De dj's draaien verzoeknummers tegen betaling en in het hele land worden acties gehouden om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. De hulporganisatie besteedt de opbrengst dit jaar aan kinderen en jongeren in conflictgebieden als Syrië, Zuid-Soedan, de Centraal Afrikaanse Republiek en de Democratische Republiek Congo.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.2 °C
O3
Beurs AEX
AEX 521.87
+ / - +1.0%
Het drankprobleem van Chrissy
Chrissy Teigen, de vrouw van John Legend, heeft een boekje opengedaan over haar overmatige gebruik...