Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Woensdag 23 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

Nederlandse muziek populair bij uitvaarten

29 MEI 2016

Nederlandse artiesten zijn populair op crematies en begrafenissen. In de top vijf van meest gedraaide nummers op uitvaarten het afgelopen jaar, staan drie Nederlandstalige liedjes.

Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij, Afscheid nemen bestaat niet van Marco Borsato en De steen van Bram Vermeulen en Paul de Leeuw zijn drie meest gekozen Nederlandstalige nummers. Ook in de rest van de lijst komen opvallend veel Nederlandstalige nummers voor. Dat blijkt uit een jaarlijkse inventarisatie die uitvaartonderneming Monuta zondag bekendmaakte.

Borsato

Artiesten die vaak worden gekozen voor afscheidsplechtigheden zijn Frans Bauer (De hemel heeft er een engel bij), Guus Meeuwis (De weg), Wim Sonneveld (Het dorp), Karin Bloemen (Geen kind meer) en Maaike Ouboter (Dat ik je mis). Van Borsato worden de meeste verschillende nummers gedraaid. Behalve Afscheid nemen bestaat niet zijn ook Breng me naar het water en Mooi populair. Het meest gedraaide nummer op begrafenissen is nog steeds Time to say goodbye van Andrea Bocelli en Sarah Brightman. Het Ave Maria in diverse uitvoeringen completeert de top vijf.

Regio's

Opvallend is volgens Monuta dat sommige nummers het in bepaalde regio's erg goed doen. Zo is in Amsterdam het lied Er is een Amsterdammer doodgegaan van John Kraaijkamp vaak aangevraagd, doet in de regio Den Haag het lied Geef mij maar nasi goreng van Wieteke van Dort het opvallend goed en wordt in Groningen vaak 't Het nog nooit zo donker west van Ede Staal en De Roos van Wia Buze vaak aangevraagd.

Het kiezen van persoonlijke muziek wordt volgens de uitvaartonderneming steeds belangrijker. Het onderzoek naar uitvaartmuziek maakt deel uit van een campagne die volgende week wordt gelanceerd om mensen bewuster te maken van het belang van het vastleggen van dit soort uitvaartwensen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
24.9 °C
ZO3
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - -0.48%
Ali B op de Wallen
In de Belgische misdaadfilm Patser heeft Ali B zijn eerste acteerrol te pakken Op dinsdagavond...