Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Donderdag 21 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: BRUNO PRESS

Prins Carlos jr. gedoopt

25 SEP 2016

Prins Carlos jr. is zondag in Italië gedoopt door de bisschop van Parma. Prinses Annemarie maakte zich zorgen over de doopceremonie.

Prins Carlos jr., de in april geboren zoon van prins Carlos de Bourbon de Parme en prinses Annemarie, werd zondagmorgen gedoopt door de bisschop van Parma in de eeuwenoude Duomo van de Noord-Italiaanse stad.

Prinses Annemarie zei zaterdagavond te hopen dat haar zoontje de doopplechtigheid rustig zal doorstaan. Tijdens de eerdere missen in Piacenza en Parma, waar hij vrijdag en zaterdag officieel werd gepresenteerd in de twee voormalige hertogdommen, maakte hij nogal wat lawaai.

Dit omdat het tijdstip van de missen samenviel met zijn gebruikelijke slaaptijd en hij moe werd van het netjes op schoot zitten bij zijn moeder. Alleen de muziek in de basiliek in Parma zaterdag had een kalmerende invloed. Annemarie was voor de doop optimistischer gestemd. De mis is immers in de ochtend en dan is Carlos doorgaans klaarwakker, en rustig.

Voor de plechtigheid wordt een groot deel van de koninklijke familie verwacht. Zo zijn koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters Amalia, Alexia en Ariane aanwezig als ook prinses Irene. Ook de familie Bourbon-Parma zal nagenoeg compleet zijn. Carlos en Annemarie hebben eerder hun twee dochters Luisa Irene en Cecilia ook in Italië laten dopen. Luisa in Parma en Cecilia in het naburige Piacenza.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.3 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 529.99
+ / - +0.25%
John maakt schoonmoeder doodsbang
John Williams bezorgt zijn schoonmoeder de schrik van haar leven. De grap die hij uithaalt valt...