Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Donderdag 17 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

Emily Ratajkowski boos over boek

01 DEC 2016

Emily Ratajkowski heeft uitgehaald naar fotograaf Jonathan Leder, die zonder haar toestemming een boek uitbracht met foto's van de actrice.

In Emily Ratajkowski: Collector's Edition staan 105 pikante kiekjes van Emily die Jonathan in 2012 maakte. De Gone Girl-actrice wilde eigenlijk geen aandacht geven aan de publicatie, zo vertelde ze woensdag op Twitter, maar kon haar mond niet langer houden.

"Dit boek en de foto's die erin staan zijn een overtreding. Slechts vijf van de honderd foto's die nu gepubliceerd zijn, zijn gebruikt voor het doel waarvoor ze zijn gemaakt: een kunstzinnige publicatie in een magazine", aldus Emily.

Het model heeft in het verleden vaker blootfoto's van zichzelf gedeeld. Ze ziet dat als een vorm van feminisme en als voorbeeld voor jonge meisjes. "Waar anders zien zij vrouwen die kracht vinden door zelf te beslissen wanneer en hoe ze seks willen?", schreef ze in een essay dat werd uitgebracht in de Lenny-nieuwsbrief van Lena Dunham.

Dat haar foto's nu zonder haar toestemming zijn gepubliceerd, staat haaks op die overtuiging, twittert Emily. "Het is een voorbeeld van precies het tegenovergestelde van mijn overtuiging: vrouwen die zelf beslissen waar en hoe ze hun lichaam en seksualiteit tonen."

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.4 °C
ZZO2
Beurs AEX
AEX 525.89
+ / - +0.62%
Kim Kardashian gaat door het stof
Kim zegt sorry tegen haar fans. Ze kreeg felle kritiek omdat ze steun betuigde aan een vlogger die...