Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Zondag 24 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

Filmsector lanceert campagne legaal kijken

10 JAN 2017

De Nederlandse filmsector gaat dit voorjaar met een grote campagne het legaal film kijken onder de aandacht brengen. Dit is één van de manieren waarop de sector de piraterij en het downloaden tegen wil gaan.

Binnen een maand moet de site Film.nl operationeel zijn. Hier moeten consumenten heel snel kunnen achterhalen of en zo ja, waar films en series legaal te zien zijn. Daarnaast komt er een campagne met spotjes en posters. Hieraan doen acteurs als Barry Atsma en Rutger Hauer mee. Het motto van de campagne wordt Kijk niet zo moeilijk.

De FDN, de brancheorganisatie van Nederlands filmdistributeurs, heeft de campagne ontwikkeld in samenwerking met de overheid. Voorzitter Hajo Binsbergen lanceerde de campagne dinsdag, tijdens de nieuwjaarsbijenkomst van de Nederlandse filmsector.

De sector wil daarnaast illegaal downloaden en piraterij feller gaan bestrijden op juridisch vlak. Een belangrijke mijlpaal voor de sector in deze moet de uitspraak worden van het Europese Hof van justitie in de zaak die stichting Brein heeft aangespannen tegen kabelbedrijf Ziggo. De inzet is het blokkeren van de torrentsite The Pirate Bay, iets dat Ziggo tot nu toe heeft geweigerd.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.5 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%
Wordt deze Miss het Koffermeisje?
Simone (19) wist alle ogen op zich gericht tijdens de verkiezing Miss Beauty of Gelderland. Ze mag...