Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Woensdag 23 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

IFFR sluit af met 20th Century Women

11 JAN 2017

20th Century Women is gekozen als slot film van het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR). De dramafilm van regisseur en scenarist Mike Mills beleeft op zaterdag 4 februari in Rotterdam zijn Europese première. Dat maakte de organisatie van het IFFR woensdag bekend.

“Wij zijn bijzonder blij met het liefdevolle en sfeervolle 20th Century Women als slotfilm van IFFR”, zegt festivaldirecteur Bero Beyer. “Regisseur Mills schetst met humor, emotie en een tikkeltje weemoed een visuele ode aan vrouwen van toen.”

20th Century Women, vanaf 20 april in de Nederlandse bioscopen, gaat over de vijftienjarige Jamie die wordt opgevoed door zijn excentrieke moeder en twee jongere vrouwen. Annette Bening speelt Jamies moeder, een rol waarvoor ze een Golden Globe-nominatie kreeg. Ook Greta Gerwig, Elle Fanning, Billy Crudup en Lucas Jade Zumann zijn te zien in de film.

De 46e editie van het IFFR vindt plaats van woensdag 25 januari tot en met zondag 5 februari. Tijdens het Rotterdamse filmfestival gaan onder meer Oscarfavoriet Moonlight en Het doet zo zeer, de documentaire die Heleen van Royen maakte over haar dementerende moeder, in première. Lemon van debuterend regisseur Janicza Bravo is de openingsfilm.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
24.9 °C
ZO3
Beurs AEX
AEX 520.77
+ / - -0.21%
Versteegh neemt Paay in de zeik
Jan Versteegh is samen met Patricia Paay te gast bij Linda’s Zomerweek. Als Patricia een opvallende...