Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Donderdag 20 juli
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

André Hazes jr. nieuwe nachtburgemeester

11 JAN 2017

Nederland heeft een nieuwe nachtburgemeester. André Hazes jr. mag zich een jaar lang de koning van het nachtleven noemen. De zanger kreeg woensdagavond de bijbehorende ambtsketen omgehangen.

André, die een paar maanden geleden aangaf het rustiger aan te gaan doen nu hij vader is, is door de Nederlandse horeca verkozen tot ambassadeur voor de horeca en het nachtleven. De keuze viel op de zanger omdat hij 'zichzelf, geheel op eigen kracht, en in korte tijd, tot een van de meest geboekte artiesten van Nederland heeft opgewerkt'. Ook roemde de jury hem vanwege zijn 'tomeloze energie, zijn positiviteit en zijn betrokkenheid bij de horeca'.

De zoon van wijlen volkszanger André Hazes werd bijna unaniem gekozen. Hij liet Jan Smit, Peter Beense en Dries Roelvink achter zich. André noemde de titel een eer en zei de horeca 'als het verlengde van zijn huiskamer' te zien.

Als kersverse nachtburgemeester moest André meteen aan de slag. Zijn eerste officiële daad was de uitreiking van de Positivo Award. Die ging naar Brace, die na een moeilijke periode in zijn leven weer aan de weg timmert als zanger.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.2 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 526.29
+ / - +0.39%
Vrouw Will Smith was drugsdealer
Jada Pinkett Smith, de vrouw van acteur Will Smith, was in haar jeugd drugsdealer. Dat vertelt ze...