Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Zaterdag 19 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

Uitgever spreekt over 'een klein meesterwerk'

Jagger wil memoires nooit uitbrengen

17 FEB 2017

Mick Jagger, al ruim 50 jaar de frontman van The Rolling Stones, heeft naar verluidt zijn memoires geschreven, die uit zo'n 75.000 woorden bestaat. De Britse zanger zou het echter nooit willen uitbrengen.

Schrijver en uitgever John Blake zegt dit in een artikel in The Spectator. Hij claimt het manuscript in bezit te hebben, maar dit op een 'hele geheime plaats' verborgen te houden. Volgens Blake schreef Mick deze memoires eind jaren 70, waar hij - als voorschot - 1 miljoen dollar voor kreeg. Dit geld gaf hij later echter weer terug.

Het boek zou 'een buitengewoon inzicht' geven in het leven van de zanger en een 'stillere, meer bedachtzame Mick laten zien in plaats van de snel-levende karikatuur die Mick was'. Volgens de uitgever zou Jagger het moeilijk hebben gevonden om dit allemaal op te pennen, omdat 'na al die jaren van drugs en losbandigheid zijn hersenen zó ernstig zijn aangetast, dat hij niet alles meer heeft onthouden'. Begin jaren 80 was het boek af, maar uitgevers weigerden het 'vanwege de vele seks- en drugspassages'.

Meesterwerk

Volgens Blake is het 'een klein meesterwerk'. "Het zet perfect de tijdgeest neer van toen de Stones hun grootste muziek hadden geproduceerd en nog steeds vol met passie, vuur, jeugd en idealisme zaten." Daarom vond hij ook dat het boek gepubliceerd móest worden. Blake benaderde het management van de Stones, maar Jagger kon niet meer herinneren dat hij het geschreven had, zélfs niet toen hij het las. "Ik wil het nooit gepubliceerd zien", was zijn respons op het verzoek van Blake.

In het artikel in The Spectator excuseert hij zich aan 'de 10 miljoen mensen wereldwijd die het geweldig zouden vinden om dit verhaal te lezen'. Joyce Smith, manager van The Rolling Stones, heeft in een statement gereageerd. "John Blake schrijft me zo nu en dan om te vragen of hij toestemming krijgt om het manuscript te publiceren. Het antwoord blijft hetzelfde: hij mag dat niet, want het is niet van hem en dat moet hij accepteren."

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.8 °C
W3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%
Totale hysterie voor Channing Tatum
Gillende vrouwen bivakkeerden de hele dag bij de rode loper van de première van Logan Lucky om...