Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Zaterdag 19 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

’Allo ’Allo!-acteur Gorden Kaye (75) begraven

17 FEB 2017

FOTO’S - ’Allo ’Allo!-acteur Gorden Kaye is in zijn woonplaats Huddersfield begraven. De Britse acteur overleed op 23 januari op 75-jarige leeftijd. Meerdere collega's waren bij zijn uitvaart aanwezig.

Hij werd bekend door zijn rol in de BBC-sitcom ’Allo ’Allo!, waar hij in de huid kroop van René Artois. Dominee Canon Simon Moor startte de service met een folkliedje. „Hij accepteerde dat hij geen schoolganger was. De ironie is dat hij op de middelbare school eigenlijk alleen goed was in Frans”, zei hij volgens BBC.

De acteur speelde café-eigenaar Artois in de Tweede Wereldoorlog in een door Duitsland bezet Frankrijk. Hij speelde in alle 84 afleveringen mee.

Foto: Hollandse Hoogte

Ondeugend

Ook Vicky Michelle (zij speelde Yvette Carte-Blanche in de serie) heeft lovende woorden voor Gorden. „Hij maakte voor ten minste twintig jaar deel uit van mijn familie. Hij was geweldig. Soms was hij heel ondeugend en haalde grapjes uit, maar soms was hij ook heel serieus of zelfs eenzaam.”

\'Yvette\' en \'Mimi\'
'Yvette' en 'Mimi'
Foto: Hollandse Hoogte

Kim Hartman, die de illustere Helga Geerhart speelde, betreurt de dood van Kaye. „We hebben tien jaar samengewerkt en de wereld samen gezien. Dat waren fantastische tijden en die associeer ik met Gorden.”

Ook de kleine blonde Mimi (gespeeld door Sue Hodge), kon niet ontbreken op de begrafenis. „Ik kan er eigenlijk nog steeds niet bij dat hij er niet meer is. Ik ga hem nooit van mijn leven meer vergeten. Hij zal altijd bij me zijn.”

\'Helga\'
'Helga'
Foto: Hollandse Hoogte

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.8 °C
W3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%
Totale hysterie voor Channing Tatum
Gillende vrouwen bivakkeerden de hele dag bij de rode loper van de première van Logan Lucky om...