Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Vrijdag 18 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

Homopersonage niet uit Disney-film geknipt

15 MRT 2017

Disney is niet van plan zijn eerste homopersonage ooit uit een film te knippen. De film Beauty and the Beast ligt in Maleisië, waar homoseksualiteit illegaal is, onder vuur. Disney heeft volgens BBC laten weten niet te knippen in de film, ook niet voor Maleisië.

Beauty and the Beast zou donderdag in de Maleisische bioscopen gaan draaien. Begin deze week meldde Disney echter dat de Maleisische première werd uitgesteld en de film in het land werd ‘onderzocht’. Een officiële reden bleef uit, maar de twijfels van het overwegend islamitische land zouden te maken hebben met LeFou, het eerste homoseksuele Disney-personage.

Een Maleisische overheidsinstantie oordeelde dat Beauty and the Beast in het land vertoond mag worden, mits één scène, waarin LeFou uitkomt voor zijn geaardheid, wordt geschrapt. Dat wil Disney dus niet. Of de film nu helemaal niet te zien zal zijn in Maleisië, is niet bekend. Volgens de officiële lezing van Disney is de première nog steeds enkel uitgesteld.

Rusland

Maleisië is niet het enige land dat valt over LeFou. Nadat bij de eerste screenings duidelijk was geworden dat Beauty and the Beast een homoseksueel personage heeft, verhoogde Rusland de leeftijdsgrens vorige week naar zestien jaar.

Beauty and the Beast, een live-action remake van de tekenfilm uit 1991, draait in Nederland vanaf 29 maart in de bioscopen. Emma Watson is te zien als Belle, het mooie meisje dat valt voor het beest, een rol van Dan Stevens.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.7 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 519.29
+ / - -0.84%