Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Dinsdag 22 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

Ray Davies door prins Charles geridderd

16 MRT 2017

Vandaag wordt Ray Davies op Buckingham Palace geridderd door prins Charles en daarmee gaat de zanger en gitarist voortaan als 'Sir Ray' door het leven. De frontman van de band The Kinks ontving in 2004 al van Queen Elizabeth de ridderorde CBE (Commander British Empire).

De bekendmaking van Davies’ ridderschap vond plaats op 30 december. De 72-jarige rocker vertelde toen hierover: "Het is een mix van verrassing, nederigheid en geluk. Ik ben erdoor in verlegenheid gebracht, maar ik zal het accepteren voor mijn familie, mijn fans en iedereen die mij ooit heeft geïnspireerd om te gaan schrijven."

Fans van de Britse zanger hopen nog altijd op een verzoening tussen Ray en zijn broer Dave Davies, met wie hij decennialang The Kinks vormde. De laatste keer dat Sir Ray met zijn jongere broer het podium deelde was in 2015 en sindsdien gonzen er geruchten over een aanstaande reünie.

"Ik stond een tijdje geleden met Dave op het podium, maar laten we het niet romantiseren door te gaan praten over een eventuele Kinks-muscial of zelfs een reünie van onze band", liet Ray eerder weten.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.8 °C
O3
Beurs AEX
AEX 521.87
+ / - +1.0%
Het drankprobleem van Chrissy
Chrissy Teigen, de vrouw van John Legend, heeft een boekje opengedaan over haar overmatige gebruik...