Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Donderdag 17 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

Prins William en Catherine naar Frankrijk

17 MRT 2017

FOTO'S - Prins William en zijn echtgenote hebben vrijdag ter gelegenheid van St Patrick's Day, de feetsdag van de patroonheilige van Ierland, bosjes met klavertjesdrie uitgereikt aan manschappen van de Irish Guards. Ook de mascotte, Domnhall, werd niet vergeten. De Ierse wolfshond bofte. Hij kreeg zijn klavertje - of in het Engels, shamrock - van Catherine.

De plechtigheid vond plaats in Cavalry Barracks in Hounslow, aan de rand van Londen waar de Irish Guards, een infanterieregiment, zijn gehuisvest. Prins William is kolonel van de Irish Guards, een rang die hij sinds 2011 heeft. Hij had dan ook een fikse bos klavertjes op zijn uniformpet; Kate droeg haar klavertjes op haar jas.

Foto: Hollandse Hoogte

Na afloop vertrok het paar naar Parijs voor een officieel bezoek aan Frankrijk. Op het programma staat onder meer een ontvangst op het Elysée door president François Hollande, een ontmoeting met overlevenden van de terroristische aanslagen in Nice en Parijs, en het bijwonen van de rugbywedstrijd Frankrijk - Wales zaterdag.

Foto: Hollandse Hoogte

Het is de eerste keer dat William officieel in de Franse hoofdstad is, waar zijn moeder prinses Diana dit jaar twintig jaar geleden om het leven kwam bij een verkeersongeluk.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.4 °C
ZZO2
Beurs AEX
AEX 525.89
+ / - +0.62%
Kim Kardashian gaat door het stof
Kim zegt sorry tegen haar fans. Ze kreeg felle kritiek omdat ze steun betuigde aan een vlogger die...