Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Zaterdag 19 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

Extra maatregelen uitvaart prins Richard

20 MRT 2017

De bevolking van Bad Berleburg en het omliggende gebied in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft in het weekeinde in groten getale afscheid genomen van prins Richard zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg.

De Siegener Zeitung meldt maandag dat er een constante stroom belangstellenden was in de slotkapel van Slot Berleburg, waar de kist met het stoffelijk overschot van de vorige week op 82-jarige leeftijd onverwacht overleden prins is opgebaard.

De politie heeft ondertussen extra veiligheidsmaatregelen genomen met het oog op de uitvaart dinsdag. Delen van het stadje worden afgesloten voor het verkeer en op het laatste moment is besloten dat alleen genodigden toegang krijgen tot de Evangelische Stadskerk. "De familie betreurt het dat dit om veiligheidsredenen nodig is", aldus de Westfalen Post maandag.

Bij de rouwdienst - het stoffelijk overschot wordt na afloop gecremeerd en de urn wordt op een later tijdstip bijgezet in het familiegraf - worden zo'n vierhonderd genodigden verwacht, onder wie de complete Deense koninklijke familie. Prins Richard was getrouwd met prinses Benedikte, de zus van de Deense koningin Margrethe en de Griekse koningin Anne-Marie.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.8 °C
W3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%
Totale hysterie voor Channing Tatum
Gillende vrouwen bivakkeerden de hele dag bij de rode loper van de première van Logan Lucky om...