Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Woensdag 20 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte/BrunoPress

Lebbis en Van der Wal gaan boeken verkopen

14 APR 2017

Cabaretiers Hans Sibbel (Lebbis), Jan Jaap van der Wal en Eric van Sauers gaan donderdag 20 april boeken verkopen. Zij nemen dan plaats achter de kassa van een speciale pop-upstore in Amsterdam die één middag is geopend voor de lancering van de roman Duizend vaders van schrijfster Nhung Dam.

Dat heeft uitgeverij De Bezige Bij vrijdag gemeld. Het is volgens de uitgeverij nog nooit voorgekomen dat voor een debutant een pop-upstore in het leven werd geroepen. “Maar dit boek en deze schrijfster verdienen het”, aldus een zegsvrouw.

In Duizend vaders beschrijft Dam het leven van een Vietnamese familie die ‘aan de rand van de wereld’ probeert te overleven. Als haar vader onaangekondigd vertrekt, raakt de elfjarige dochter bekneld tussen de totale wanhoop van haar moeder en de gekte van een omgeving vol vreemde mensen. De schrijfster liet zich voor het boek deels inspireren door haar eigen jeugd in Groningen.

Mirakel

De pop-upstore bevindt zich aan de Kinkerstraat 12a in Amsterdam. Nhung Dam maakt als regisseur en actrice al lange tijd toneelstukken, die zijn vertaald naar het Duits en het Engels. Zij werkt vaak samen met Koos Terpstra, die zij leerde kennen toen hij in Groningen artistiek leider van het NNT was.

Cabaretier Erik van Muiswinkel prees de roman van Dam op Twitter al als “een mirakel”.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.5 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 528.48
+ / - -0.03%