Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Dinsdag 22 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

Musical over showbizzmoord gaat niet door

20 APR 2017

Dwaling, de musical over het leven van Martien Hunnik, gaat niet door. Janke Dekker Producties had de voorstelling gepland voor het komend seizoen, maar ziet hier toch van af. De voorstelling kwam niet van de grond, laat het bedrijf donderdag weten.

Hunnik werd jarenlang onterecht gezien als de dader in de Hilversumse showbizzmoord, die te boek staat als een van de grootste justitiële dwalingen in Nederland ooit. De voorstelling Dwaling zou stap voor stap laten zien hoe deze gerechtelijke dwaling is ontstaan.

In 1981 wordt de bekende platenproducer Bart van der Laar vermoord in zijn Hilversumse villa. Van der Laar is de producer van succesvolle artiesten als LUV, Babe, Lenny Kuhr en Benny Neyman. Zijn moord veroorzaakte een shock in de showbizzwereld en gaat de geschiedenis in als de Showbizzmoord.

Dansen met de vijand

Na een lang en kostbaar onderzoek onder grote belangstelling van pers en publiek arresteerde de politie Hunnik, die Van der Laar kende uit de Amsterdamse gayscene. Na urenlange verhoren legde hij een bekentenis af die hij later weer intrekt. De rechters besluiten om hem te veroordelen ondanks gebrek aan harde bewijzen.

Hunnik heeft zijn straf uiteindelijk helemaal uitgezeten. Na zijn vrijlating heeft hij jaren gestreden voor zijn rechtsherstel. Justitie erkende eerder deze week de fouten die gemaakt zijn en de staat bood excuses en smartegeld aan Hunnik aan.

Janke Dekker Producties (JDP) brengt komend seizoen wel een reprise van de voorstelling Dansen met de vijand, met in de hoofdrol acteur Lykele Muus. Eerder maakte JDP veel geprezen voorstellingen als Garland & Minnelli, Willem Ruis en FIFA Blatter, over het corruptieschandaal binnen de voetbalbond.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.7 °C
O2
Beurs AEX
AEX 519.81
+ / - +0.6%
GoT-zusjes gaan los op Bieber
Binnenkort zijn de zusjes Stark uit Game of Thrones te zien in Carpool Karaoke. Sophie Turner en...