Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Donderdag 20 juli
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP Kippa

Alberti krijgt eerste Conny Vandenbos-box

20 APR 2017

Willeke Alberti neemt op zondagmiddag 7 mei het eerste exemplaar van de unieke nieuwe oeuvrebox van zangers Conny Vandenbos in ontvangst. De collectie wordt dan in Megastore Fame in Amsterdam gepresenteerd door muziekkenner Leo Blokhuis.

Initiatiefnemers Marc Bijlsma en Rop Janze hebben jarenlang overlegd met de diverse platenmaatschappijen die materiaal van de in 2002 overleden zangeres in beheer hebben. Alle betrokkenen zijn nu akkoord, zodat er een grote verzamelbox komt met een brede collage van haar werk. Op de box staan haar eigen singles, bijdragen van de zangeres aan nummers van andere artiesten en een groot aantal nooit eerder gepubliceerde demo’s en liveopnames.

Conny Vandenbos is de eerste Nederlandse artiest waarvan het complete studiorepertoire op één cd-box wordt uitgebracht. In totaal zijn alle 306 liedjes gebundeld die zij tussen 1961 en 2001 opnam. Een derde hiervan was nog nooit eerder op cd verkrijgbaar, waaronder nummers die grote tekstdichters als Lennaert Nijgh en Herman Pieter de Boer hebben geschreven.

Sjakie van de Hoek

Bijlsma en Janze hebben het benodigde geld via een crowdfunding bij elkaar gekregen. Voor de hommagebox moesten alle opnames worden gedigitaliseerd en beschadigingen op de oude masters worden hersteld. Ook werd al het fotomateriaal dat beschikbaar is van Vandenbos opnieuw bewerkt voor een speciaal boekje dat bij de box wordt uitgebracht.

Conny Vandenbos zou dit jaar tachtig zijn geworden. De zangeres overleed in 2002 na een kort ziekbed. Zij werd bekend met hits als Sjakie van de Hoek, Roosje mijn Roosje en Ik ben gelukkig zonder jou. In 1965 vertegenwoordigde Vandenbos Nederland tijdens het Eurovisiesongfestival met het nummer ‘t Is genoeg. Ook presenteerde de zangeres jarenlang programma’s voor Radio M Utrecht en Radio Noordzee.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.4 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 526.29
+ / - +0.39%
Vrouw Will Smith was drugsdealer
Jada Pinkett Smith, de vrouw van acteur Will Smith, was in haar jeugd drugsdealer. Dat vertelt ze...