Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Zaterdag 19 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

Victor Mids reikt Young Impact Award uit

21 APR 2017

Illusionist Victor Mids reikt dinsdag 30 mei een van de Young Impact Awards uit in de Ziggo Dome in Amsterdam. Kickbokser Rico Verhoeven houdt tijdens de Young Impact Celebration een inspirerende speech. De organisatie kondigde vrijdag ook de komst van singer-songwriter Lucas Hamming aan, hij gaat optreden.

Eerder was al bekend dat rapper Ronnie Flex, Streetlab en YouTube-sterren Teske de Schepper en Rutger Vink op 30 mei meedoen aan het jongerenevenement. Ook prinses Laurentien is aanwezig. Dj Sam Feldt verzorgt de afsluiting.

De Young Impact Awards worden voor het eerst uitgereikt. De prijzen maken deel uit van Young Impact, een beweging van jongeren die de wereld willen veranderen.

Environment

Zo is Sytze van Stempvoort genomineerd in de categorie Environment voor zijn inzet voor een groene, duurzame planeet. Hij ziet gebruikte sinaasappelschillen niet als afval, maar als grondstof voor onder meer zeep, duurzame verpakkingsmaterialen en zelfs meubels.

Faraaz Ramdjanbeg is genomineerd voor de Young Education Award met de stichting Tweestrijd die pesten, seksueel misbruik en zelfmoordgedachten bespreekbaar maakt in het klaslokaal. Faraaz: "Je komt heel veel heftige verhalen tegen. Huiselijk geweld, cyberpesten, naaktfoto’s die ongewenst worden verspreid. Wij bieden een luisterend oor."

George Maduro-award

Naast awards in de categorieën Education, Environment, Community, Creativity en Innovation wordt ook de George Maduro-award uitgereikt aan een jongere die in een moeilijke situatie heldhaftig en meteen heeft gehandeld. Stemmen kan tot 15 mei via de website van Young Impact.

"De achttien genomineerden staan natuurlijk voor alle jongeren die echt iets doen voor de wereld. Ik zou mijn stem op hen allemaal uitbrengen en doe dat ook op 30 mei als ik echt een feestje ga bouwen met alle 10.000 jongeren die in actie zijn gekomen", zegt Feldt.

Young Impact is geïnspireerd op WEday in Amerika, Canada en Engeland. In Nederland doen dit jaar voor het eerst 10.000 jongeren mee aan een speciaal jongerenprogramma. In dit programma gaan tientallen jongerentrainers langs op scholen door heel Nederland om jongeren te activeren voor iets dat zij belangrijk vinden.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.8 °C
W3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%
Totale hysterie voor Channing Tatum
Gillende vrouwen bivakkeerden de hele dag bij de rode loper van de première van Logan Lucky om...