Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Donderdag 24 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Ruud Gullit en Cristina Pensa
Ruud Gullit en Cristina Pensa
Foto: Hollandse Hoogte

Ruud Gullit wint kort geding tegen ex-vrouw

21 APR 2017

Ruud Gullit (54) is donderdag door de rechtbank in het gelijk gesteld en kan dus zijn Amsterdamse appartement verkopen. Dat meldt Shownieuws.

Gullit had een kort geding aangespannen tegen zijn ex-vrouw Cristina Pensa (53), omdat de Italiaanse beslag had laten leggen op de woning van de oud-voetballer. De Amsterdammer kan zijn appartement per 1 mei verkopen en dus eiste hij dat de beslaglegging voor die datum zou worden opgeheven.

De voetbalanalist trouwde in de jaren negentig met Pensa, met wie hij samen de kinderen Quincy (25) en Cheyenne (23) kreeg. Toen het stel in 1997 scheidde, begonnen de problemen en legde de Italiaanse beslag op Ruuds auto. Ook vroeg ze een faillissement aan, omdat zij een vermeende vordering op hem heeft van zo’n 100.000 euro aan achterstallige kinderalimentatie, bedoeld voor de inmiddels meerderjarige Quincy en Cheyenne.

Gullit eiste ook dat Pensa de belastingaangiften, bankafschriften en alle huurovereenkomsten van de kinderen met hem zou delen. De rechter bepaalde donderdag dat de oud-voetballer ook op dat punt in het gelijk wordt gesteld. Gullits kinderen kunnen volgens een Italiaanse rechterlijke uitspraak aanspraak maken op alimentatie, zolang zij bij hun moeder wonen en niet kunnen voorzien in hun eigen levensonderhoud. De Zwarte Tulp betwijfelt of aan die voorwaarden nog wel voldaan wordt.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.0 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - -0.48%