Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Zaterdag 19 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: EPA

Young Jeezy aangemerkt als moordverdachte

21 APR 2017

Young Jeezy wordt aangeklaagd door nabestaanden die de rapper verantwoordelijk houden voor de dood van hun vader in augustus 2014. Dit meldt TMZ.

Concertpromotor Eric Johnson (38) werd doodgeschoten achter de schermen van een concert van Jeezy en Wiz Khalifa in Mountain View in de Amerikaanse staat Californië. In rechtbankstukken claimen de kinderen van het slachtoffer dat een ooggetuige heeft verklaard dat de schutter erg leek op Young Jeezy. De ooggetuige heeft dit twee jaar later herhaald in een verklaring onder ede.

Volgens de nabestaanden heeft de ooggetuige Jeezy ook aangewezen in een reeks foto's van potentiële verdachten. Een tweede ooggetuige zou de politie hebben geholpen met het maken van een compositietekening die erg veel gelijkenissen zou vertonen met de rapper. De nabestaanden willen via een nieuwe rechtszaak een verklaring afdwingen waarom Jeezy nooit strafrechtelijk is vervolgd. Ze eisen onder meer een vergoeding voor de uitvaartkosten.

Jeezy, die in het echt Jay Jenkins heet, werd in 2014 met vijf anderen gearresteerd na de dodelijke schietpartij. Hij kwam op borgtocht vrij. De politie vond wapens in de toerbus, maar later bleek dat die van de beveiliging waren.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.8 °C
W3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%
Totale hysterie voor Channing Tatum
Gillende vrouwen bivakkeerden de hele dag bij de rode loper van de première van Logan Lucky om...